У МОЗ заявили, що не погоджували оплату за електронні записи про медогляди

У МОЗ заявили, що не погоджували оплату за електронні записи про медогляди

Фото: Shutterstock

У Мережі активно розповсюджується інформація про запровадження плати за розміщення електронних записів на сайті МОЗ України про проходження медичного огляду.

Міністерство охорони здоров'я не погоджувало запровадження плати за електронні записи про медогляди.

Про це йдеться в повідомленні відомства у Facebook.

Зазначається, що у четвер, 2 травня, в Інтернеті активно розповсюджується інформація про запровадження плати за розміщення електронних записів на сайті МОЗ України про проходження медичного огляду.

"Ця інформація не відповідає дійсності. МОЗ України не ухвалювало жодного відповідного рішення для запровадження такої плати", - наголошують у відомстві.

Керівництво МОЗ України звертається до керівників усіх медичних закладів, що надають послуги медичних оглядів для кандидатів у водії, періодичні медогляди водіїв, людей, які володіють зброєю, та декретованих осіб - вихователів, вчителів, викладачів, студентів, працівників громадського харчування, торгівлі та інших - утриматись від оплати нібито розміщення електронних записів про проходження особою медичного огляду на сайті МОЗ України, а також про видання бланку форми первинної облікової звітності.

Зазначається також, що звернення до керівництва медичних закладів щодо сплати за технічний супровід кожного такого запису відбулося за власної ініціативи ДП “Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій” та не було погоджено з МОЗ України.

За цим фактом Міністерством охорони здоров’я ініційовано проведення комісійної перевірки на державному підприємстві для з’ясування обставин і підстав для вище згаданого звернення.

Про результати такої перевірки буде повідомлено окремо.

МОЗ України не погоджувало запровадження плати за електронні записи про медогляди Сьогодні, 2 травня, в інтернеті...

Опубліковано Міністерство охорони здоров'я України Четвер, 2 травня 2019 р.

Нагадаємо, уже цілий рік у всій країні, у поліклініках та сімейних амбулаторіях, висять таблички, які агітують, - підписуйте декларації зі своїми сімейними лікарями. Кампанія з вибору лікаря, що розпочалася рівно рік тому, триває. Свого сімейника, терапевта чи педіатра вже знайшли понад 27 мільйонів українців - це дві третини усього населення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація