У Мукачевому викрили шахрая, який використовував чужу хвору дитину заради наживи

Малюка із конвульсіями доправили до лікарні. 

У місті Мукачеве Закарпатської області полісмени затримали чоловіка, який жебракував на вулиці із напівпритомною 5-річною дитиною.

Про це повідомляє  Патрульна поліція.

Про підозрілу людину із малюком на руках правоохоронців повідомили місцеві жителі. На вулиці Воз'єднання полісмени побачили, як юрба людей оточила чоловіка. На руках він тримав дитину, яка знаходилась в напівпритомному стані та мала хворобливий вигляд. Під час спілкування з громадянином патрульні з'ясували, що разом з дитиною він займається жебракуванням, проте малюк не його син.

Чоловіка затримали, а дитину доправили у приймальне відділення дитячої лікарні.

"Після обстеження лікарі залишили хлопчика у стаціонарі, оскільки він потребував лікування, а чоловіка полісмени запросили у міськвідділ. Пояснюючи свою поведінку, громадянин визнав, що експлуатує малолітнього хлопчика у зв'язку з необхідністю отримання прибутку.  Патрульні розшукали мати дитини – співмешканку затриманого чоловіка. Вона пояснила, що кошти їм необхідні для лікування сина, який має вади головного мозку", - йдеться у повідомленні Патрульної поліції.

Натомість в  Управлінні праці та соцзахисту населення Мукачева уточнили, що хвора дитина – син співмешканки затриманого, з якою він жив всього три місяці. Шахрай стверджував, що не має грошей на крапельниці для малюка, що коштують півтори тисяч гривень.

"Колеги з району повідомили, що у липні родина отримала 28 тисяч гривень соціальної допомоги.  Хлопчик, якому на вигляд не більше трьох рочків, народився у 2011 році. Важить він неповних вісім кілограмів. Як тільки від чоловіка виманили дитину й передали лікарям, він став агресивним й посипалися погрози. Поліцейським довелося одягнути на нього кайданки і забрати у відділок. Коли зателефонували багатодітній "одинокій" мамі хлопчика, вона ледь зв'язувала слова і, схоже, не розуміла, чого від неї хочуть", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо,  раныше Національна поліція викрила зловмисників, які змушували чоловіка з фізичними вадами "працювати" на них та віддавати гроші, які нажебракував. Щодня зловмисники відвозили жертву до людних місць Миколаєва. Всю зібрану чоловіком милостиню вони забирали собі. Потерпілого годували, але поселили не у будинку, а в автомобілі. 


Повʼязані теми:

Наступна публікація