У МВС Молдови відзвітували про першого затриманого у справі викрадення екссудді Чауса

У МВС Молдови відзвітували про першого затриманого у справі викрадення екссудді Чауса

Фото: УНІАН

За словами міністра внутрішніх справ країни, затриманий - іноземць.

У справі щодо викрадення у Молдові українського екссудді Миколи Чауса є перший затриманий. Для подальшого розкриття злочину відомство співпрацюватиме з Інтерполом та Службою інформаційної безпеки Молдови. 

Про це у понеділок, 5 квітня, під час брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ Молдови Павел Войку.

За його словами, затриманий — іноземець.

"Цей злочин був здійснений іноземними громадянами, які перетнули державний кордон. Ці громадяни вже покинули країну, перетнули кордон з Україною. У нас також є записи доказів українською мовою", — зазначив Войку.

Крім того, правоохоронці встановили транспортні засоби, на яких пересувались ймовірні викрадачі і наразі продовжують встановлювати інших ймовірних співучасників.

"Поки рано говорити про звинувачення, у нас тільки один затриманий. Але ми вже знайшли машини, якими користувалися викрадачі, зібрали відбитки пальців, знайшли їхнє листування, встановили особи деяких викрадачів і їхній маршрут", - резюмував він.

Нагадаємо, 3 квітня стало відомо, що у Молдові в Кишиневі викрали українського екссуддю Миколу Чауcа, справа якого в Україні тягнеться від 2016 року. Його звинувачують у хабарництві. Йдеться про суму в 150 тисяч доларів. Гроші він зберігав у скляній банці, яку закопав на дачі. 

Своєю чергою, президентка Молдови Мая Санду назвала викрадення у Кишиневі українського судді Миколи Чауса, якого було оголошено Інтерполом в міжнародний розшук за підозрою у хабарництві, неприпустимим. Лідерка країни вимагає від силовиків розʼяснення ситуації у найкоротші терміни.

Новини світу: Україна знову вимагатиме від Молдови екстрадиції судді-втікача Миколи Чауса

Новини світу: Україна знову вимагатиме від Молдови екстрадиції судді-втікача Миколи Чауса

Повʼязані теми:

Наступна публікація