У МВС розповіли, скільки часу знадобиться для відновлення заходу України після потужних паводків

У МВС розповіли, скільки часу знадобиться для відновлення заходу України після потужних паводків

Фото: Чернівецька ОДА у Facebook

Аваков анонсував "велике будівництво".

На те, щоб відновити населені пункти, які постраждали внаслідок потужних паводків на Заході України, знадобиться до дванадцяти днів. 

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Міністерства внутрішніх справ України.

"Гостра фаза триватиме 10-12 днів, коли будемо налагоджувати дорогу, життя тощо. У нас до деяких районів і населених пунктів досі немає доступу автомобільних доріг", - пояснив міністр МВС Арсен Аваков.

Він також додав, що ліквідація наслідків повені відбуватиметься впродовж наступних двох днів, а найбільшу увагу нині зосереджено на забезпеченні населення їжею та водою.

"Працювали вертольоти і доставляли туди воду, як не дивно. Тому що понад чотири тисячі колодязів знищені та замулены, в людей немає питної води, - додав посадовець. - Поки працює така екстремальна ситуація. Я думаю, що в найближчі дні стабілізуємо цей фактор, а потім буде велике будівництво".

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський, який увечері 25 червня терміново прибув до Івано-Франківської області, вражений масштабами повеней, які наробили чимало лиха у регіоні.

Глава держави високо оцінив роботу всіх служб, які працюють над ліквідацією наслідків негоди, і висловив сподівання, що за кілька днів місцевим мешканцям вдасться повернутися до звичного життя. 

Повені на Заході України: чи спадає вода на Буковині

Повені на Заході України: чи спадає вода на Буковині

Повʼязані теми:

Наступна публікація