У МВС розповіли, скільки спостерігачів ОБСЄ працюватимуть на президентських виборах

У МВС розповіли, скільки спостерігачів ОБСЄ працюватимуть на президентських виборах

Фото: УНІАН

Правоохоронці обіцяють забезпечити безпеку спостерігачів.

Під час президентських виборів до України приїдуть близько 850 спостерігачів ОБСЄ.

Про це у вівторок, 15 січня, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України у Facebook.

Зазначається, що у МВС створили спеціальну робочу групу для ефективного співробітництва і забезпечення громадської безпеки під час виборчого процесу.

Також у Міністерстві пообіцяли забезпечити безпеку представників ОБСЄ. "Ми готові надати повноцінне сприяння для роботи спостерігачів ОБСЄ. У нас уже працює координаційний штаб МВС України, обласні штаби в процесі створення, і ми робимо все для того, щоб вибори пройшли чесно, прозоро і відповідно до європейських стандартів", - зазначив радник міністра внутрішніх справ Іван Стойко.

Глава МВС України Арсен Аваков також підкреслив, що всі кандидати отримають захист. "На нараді МВС за участю члена ЦВК, Громадянської мережі ОПОРА, членів колегії МВС та керівництва НПУ, узгодили механізми забезпечення публічної безпеки і законності виборів. Діятимемо скоординовано та рішуче. Всі кандидати отримають захист, а не преференції!" - написав Аваков.

Арсен Аваков: МВС не допустить порушень та провокацій під час виборчого процесу, а також надаватиме кандидатам захист,...

Опубликовано МВС України Вторник, 15 января 2019 г.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що МЗС України не прийматиме заявки про реєстрацію російських спостерігачів на президентських виборах.

Нагадаємо, від 31 грудня 2018 року в Україні офіційно стартувала президентська виборча кампанія. Кандидати у президенти можуть подавати документи на розгляд до Центральної виборчої комісії. Процедура реєстрації завершиться 3 лютого. Самі вибори призначені на 31 березня 2019 року.

4 січня ЦВК зареєструвала першого кандидата на пост президента України - колишнього міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка. 8 січня комісія зареєструвала ще чотирьох кандидатів у президенти: лідера Соціал-демократичної партії Сергія Капліна, лідера "Суспільно-політичного руху "Справедливість" Валентина Наливайченка, лідера "Самопомочі" Андрія Садового та самовисуванця Віталія Скоцика.

Про кандидатів, які вже подали документи до ЦВК та планують взяти участь у президентських перегонах, читайте за посиланням.

Виборчий прайс: скільки коштує організація кампанії

Виборчий прайс: скільки коштує організація кампанії

Повʼязані теми:

Наступна публікація