У МВС розповіли, як правоохоронці забезпечуватимуть порядок під час Об'єднавчого собору

У МВС розповіли, як правоохоронці забезпечуватимуть порядок під час Об'єднавчого собору

Фото: ТСН.ua

До охорони правопорядку залучили поліцію, Нацгвардію і ДСНС.

Під час масових заходів з нагоди проведення Об'єднавчого собору у Києві порядок охоронятимуть близько чотирьох тисяч правоохоронців.

Про це повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

"Враховуючи  важливість та історичну значущість сьогоднішньої події, велику кількість громадян та ту істерію, яку нагнітає держава-агресор і деякі сили в нашій державі, ми прийняли всі заходи, аби захистити людей. Сьогодні на охорону правопорядку залучено близько 4000 правоохоронців", - сказав він.

Зокрема на вулицях міста функції охорони правопорядку виконуватимуть співробітники поліції, військовослужбовці Національної гвардії, а також співробітники ДСНС. 

Як повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, від п'ятниці, 14 грудня, розгорнуто роботу ситуаційного центру поліції Києва для повної комунікації між службами і оперативного реагування.

У день Об'єднавчого собору ТСН покаже спецвипуск новин.

Нагадаємо, 3 листопада у Стамбулі Константинопольський патріарх Варфоломій та президент України Петро Порошенко підписали угоду про співпрацю. 5 листопада на соборі Вселенського патріархату призначили Об'єднавчий собор в Україні на 15 грудня. Переважна більшість архієреїв УПЦ МП, яка підпорядковується РПЦ, теж відмовилися брати участь в Об'єднавчому соборі та не прийняли запрошення.

Після проведення собору в Україні, глава об'єднаної церкви поїде до Стамбула 6 січня для отримання Томоса з рук Вселенського патріарха.

Повʼязані теми:

Наступна публікація