У МЗС спростували, що ніби забороняли в'їзд до окупованого Криму іноземним журналістам

У МЗС спростували, що ніби забороняли в'їзд до окупованого Криму іноземним журналістам

Фото: Державна прикордонна служба України

Обмеження на в'їзд іноземців належить до компетенції Держприкордонслужби.

Міністерство закордонних справ не забороняло в'їзд до окупованого Криму іноземним журналістам.

Про це у п'ятницю, 30 листопада, повідомила речниця МЗС України Катерина Зеленко у своєму Twitter.

"Інформація про те, що МЗС України нібито заборонило в`їзд до окупованого Криму для закордонних журналістів, не відповідає дійсності", - зазначила Зеленко.

За її словами, рішення про обмеження на в'їзд іноземців належить до компетенції Державної прикордонної служби.

Раніше ЗМІ поширили інформацію, що журналісти-іноземці також підпали під заборону України перетинати адмінкордон з анексованим Росією Кримом.

Водночас, у Міністерстві інформаційної політики заявили, що у зв‘язку із запровадженням Держприкордонслужбою обмежень на в'їзд для іноземних громадян на територію тимчасово окупованого Криму під час дії воєнного стану, міністерство разом із Державною міграційною службою та ДПСУ працюють над виробленням процедури, яка забезпечить механізм доступу іноземних журналістів до Криму.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того самого дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

В ніч проти 26 листопада РНБО провела екстрене засідання та запропонувала ввести в Україні воєнний стан у зв'язку з агресією Російської Федерації в Азовському морі.

Після рішення Радбезу спікер Верховної Ради України Андрій Парубій скликав позачергове засідання Верховної Ради на понеділок, 26 листопада, о 16:00. Президент Петро Порошенко, своєю чергою, ввів у дію рішення та вніс до Верховної Ради законопроект про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні", який згодом затвердили українські депутати.

Російських чоловіків пускатимуть в Україну лише заради гуманітарних цілей

Російських чоловіків пускатимуть в Україну лише заради гуманітарних цілей

Повʼязані теми:

Наступна публікація