У МЗС уточнили дати затвердження безвізу для України в структурах ЄС

У МЗС уточнили дати затвердження безвізу для України в структурах ЄС

Фото: УНІАН

Кілька дат ухвалення безвізу можуть незначно змінитися.

Наступна дата, коли найімовірніше Комітет постійних представників ЄС підтвердить результати тріалогу щодо надання Україні безвізового режиму, як і раніше залишається 26 квітня

Рішення про запровадження безвізового режиму для України планують передати на затвердження Раді ЄС 11 травня, ця дата також не змінилася. Про це повідомив перший заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко, передає УНІАН

"26 квітня — це наступна дата, коли, скоріш за все, Комітет постійних представників ЄС підтвердить результати цього тріалогу європейської інституції по наданню Україні безвізового режиму. 11 травня, скоріш за все, це питання буде подано на ухвалення Раді ЄС", — сказав Пристайко.

Відзначимо, що раніше підписання рішення мало відбутися орієнтовно 15 травня, публікація — 22 травня, а початок безвізу — в межах 11 червня

Але Пристайко уточнив певні дати: "І найближчими датами, скоріше за все, 11-15, можливо, 18 травня, відбудеться підписання. Підписувати буде голова парламенту і мальтійське головування", — поінформував він.

За словами Пристайка, після цього кілька днів йде на публікацію ЄС цього документа.

"З моменту публікації через 20 днів, необхідних структурою ЄС, щоб привести у відповідність всі прикордонні регламенти, з цього моменту Україна офіційно набуде статусу країни, громадяни якої можуть перетинати кордони ЄС, точніше Шенгенської зони, без віз", — зазначив він.

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, Європейський парламент 6 квітня проголосував за надання безвізового режиму для України, тобто за скасування шенгенських віз. Орієнтовно, початок безвізу припадає на 11 червня, але перед цим має відбутися ще серія голосувань.

Відзначимо, що новина про надання безвізу Україні викликала ажіотаж на отримання біометричних закордонних паспортів, унаслідок чого відбулися серйозні затримки в работі паспортних сервісів. Однак, нещодавно стало відомо, що у Києві в повному обсязі відновили роботу три центри обслуговування громадян "Паспортний сервіс", які надають послуги з оформлення і видачі закордонних паспортів та ID-карток.

Безвіз: чи чекати ажіотажу на закордонні документи

Безвіз: чи чекати ажіотажу на закордонні документи

Повʼязані теми:

Наступна публікація