У НАБУ уточнили, яке саме провадження закрили проти Гримчака

У НАБУ уточнили, яке саме провадження закрили проти Гримчака

Фото: УНІАН

Ексзаступник міністра з питань ТОТ залишається підозрюваним у шахрайстві та підбуренні до хабарництва.

Національне антикорупційне бюро України закрило кримінальне провадження проти ексзаступника міністра з питань ТОТ Юрія Гримчака стосовно можливого внесення недостовірних відомостей до е-декларацій.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

"Це кримінальне провадження відкрили у листопаді 2019 року на підставі висновку НАЗК за результатами повної перевірки декларації заступника міністра за 2016 рік. У межах розслідування детективи не встановили у діях особи умислу на внесення завідомо недостовірних відомостей, тож справу закрили", - розповіли у бюро.

Водночас у НАБУ запевнили, що Гримчак як і раніше має статус підозрюваного у шахрайстві та підбурюванні до надання неправомірної вигоди.

"На початку квітня НАБУ завершило розслідування за цим фактом, наразі сторона захисту ознайомлюється з матеріалами справи, після чого її скерують до суду, а сам експосадовець опиниться на лаві підсудних", - додали у відомстві.

Нагадаємо, 14 серпня 2019 року співробітники СБУ та НАБУзатримали на частині хабаря в 480 тис. доларів США Юрія Гримчака. За даними ГПУ, йшлося про хабар за вплив на суд та Мінкультури загальної сумою 1,1 млн доларів. Дії ексзаступника міністра кваліфіковано за ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369, ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 369 КК України.

За словами адвокатки Гримчака, у її підзахисного правоохоронці вилучили власні кошти. А замість пів мільйона доларів "були календарики".

Детальніше про те, як і за що затримали Юрія Гримчака, читайте у матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Затримання Гримчака
Наступна публікація