У Нацгвардії створили інтерактивний центр прийому військових на контрактну службу

У Нацгвардії створили інтерактивний центр прийому військових на контрактну службу

Фото: УНІАН

Протягом року кількість контрактників у Нацгвардії планують збільшити до 20 тисяч.

У Нацгвардії створили інтерактивний центр прийому на контрактну службу.

Про це заявив начальник відділу управління кадрової роботи Нацгвардії Михайло Кардинал, пише "Інтерфакс-Україна".

"У нас до сьогодні був не дуже тісний зв'язок з цивільним населенням та резервістами. Тому з'явилася ідея створити такий центр для максимального інформування громадян", - наголосив він.

За словами Кардинала, наразі штатна чисельність формування – 49 тисяч військових, за законом вона може досягати 60 тисяч в особливий військовий період. У центрі, зокрема, працюватимуть фахівці з кадрів, психологи, юристи, офіцери з комунікацій, а основними завданнями такого центру є первинна вербувальна робота, відбір на контрактну службу, психологічний відбір, відправка на медкомісії, а також робота з абітурієнтами, які бажають вступити до вузів Нацгвардії.

До того ж він розповів, що за 2014–2015 роки Нацгвардія поповнилася на 6 тис. осіб за рахунок "строковиків", мобілізованих і резервістів. Наразі ж військову службу за контрактом несуть 16 тисяч 204 людини, лише за січень - вступили 400 військових. Водночас у 2016 році до лав Нацгвардії на контрактну службу збираються прийняти 4 тисячі громадян.

Серед переваг служби в Нацгвардії за контрактом Кардинал зазначив заробітну плату не менше 7 тисяч грн, відпустку до 30 днів, страховку кожного військового-"контрактника" на 600 тис. грн, зарахування стажу служби за контрактом в загальний стаж держслужби, а також можливість участі в миротворчих операціях.

Нагадаємо, відсьогодні, 1 лютого, в Нацполіції України стартує програма спеціальної підготовки керівників структурних і територіальних підрозділів. За словами народного депутата, куратора запуску патрульної поліції в кількох українських містах Мустафи Найєма, завданням проекту є підготувати керівників середньої і вищої ланки Національної поліції, що володіють не просто професійним досвідом, але і знаннями в галузі управління персоналом кризового менеджменту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація