У Нацполіції наполягають, що законно перевіряли жінок перед свідченням Порошенка у суді

У Нацполіції наполягають, що законно перевіряли жінок перед свідченням Порошенка у суді

Фото: УНІАН

Правоохоронці просять поставитися до подібних перевірок "із розумінням".

У Національній поліції України відкидають звинувачення у сексизмі та надмірному огляді жінок перед засіданням суду у справі держзради Віктора Януковича, на якому свідчив президент Петро Порошенко.

Речник Нацполіції Ярослав Тракало у п'ятницю заявив, що правоохоронці проводили поверхневий огляд жінок у "суворій відповідності" до закону "Про Національну поліцію".

"Жінки-поліцейські просили жінок, які виявили бажання бути присутніми на цьому судовому засіданні, розстебнути верхній одяг (нічого більше!)", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Третій день «зради»!) Тому давайте ж поговоримо про сексизм, що нібито мав місце в Оболонському суді у справі втікача-пр...

Опубліковано Iaroslav Trakalo 23 лютого 2018 р.

Ярослав Тракало також зазначив, "що у кожній країні є свої правила щодо забезпечення безпеки перших осіб держави".

"У нас цим питанням опікується Управління державної охорони. Саме ця установа чітко формує підходи та заходи безпеки. Це означає, що всі державні органи, які мають відношення до процесу забезпечення безпеки, діють чітко і відповідно до інструкцій", - заявив речник.

Під час огляду жінок правоохоронці виявили активістку, яка "мала на меті виразити свій протест в доволі епатажний спосіб" (мається на увазі, активістка Femen). "З нею провели роз’яснювальну бесіду і відпустили", - заявив речник Нацполіції і попросив поставитися до подібних перевірок "із розумінням".

Нагадаємо, 21 лютого у суді допитали останніх високопоставлених чиновників зі списку свідків обвинувачення – постпреда України в ООН Володимира Єльченка та президента України Петра Порошенка. 

Під судом було виставлено 6 кордонів охорони і рамки металошукачів. Також перед тим, як почались допити свідків обвинувачення у справі екс-президента Віктора Януковича, вивели дівчину, яка не змогла надати документів, що підтверджують журналістську діяльність. через це особливо прискіпливо почали перевіряти жінок – просили зняти верхній одяг та інше. Таким чином намагались не допустити на засідання активісток руху Femen. 

Після того, як громадськість почала обурюватися надмірним оглядом жінок, прес-секретар президента Святослав Цеголко заявив, що Порошенко вважає дії силовиків в Оболонському суді Києва неприпустимими. "Просимо вибачення у всіх журналістів і чекаємо на результати службового розслідування", - зазначив він. 

У підсумку допит президента провели скайпом, голова держави пояснив, чому не приїхав до суду. Про що говорив президент на суді читайте в матеріалі:  Основні тези допиту Порошенка у справі держзради Януковича

Порошенко дав свідчення у справі про держзраду Януковича

Порошенко дав свідчення у справі про держзраду Януковича

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація