У Нацраді спростували, що телевишка на Чонгарі транслює російські програми в Україну

У Нацраді спростували, що телевишка на Чонгарі транслює російські програми в Україну

У Нацраді спростували, що телевишка на Чонгарі транслює російські програми в Україну

Фото: twitter.com/mtot_gov_ua

З такою заявою сьогодні виступив мер Генічеська.

У Національній раді з питань телебачення та радіомовлення спростували заяву мера Генічеська щодо вежі на кордоні з окупованим Кримом, яка начебто транслює російське радіо на материкову Україну.

У Нацраді запевнили ТСН, що таке неможливо, проте певна частина українського контенту там видається російською мовою і через близькість вишки, цей сигнал могли перехопити приймачі на Херсонщині.

"Насправді мова йде про те, що на Крим з Чонгару йде спрямований і спеціально підготовлений контент російською мовою. Це відбувається мовлення радіо "Крим. Реалії". В ньому транслюються передачі "Радіо. Свобода", безпосередньо радіо "Крим. Реалії", проекту "Настоящее время" - це проет "Голосу Америки" та "Радіо. Свобода". І звичайно, що цей контент, який створюють російською мовою для окупованої території і для мешканців Російської Федерації, звичайно, в Генічеську може здатися, що це є російська передача. Насправді це є передачі, які створюються в Україні та за межами України для мешканців окупованих територій. З Чонгару частково цей контент потрапляє на частину Херсонської області", - повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

Костинський каже, що технічно перехопити сигнал вишки та пустити по ньому російські передачі неможливо. Навколо передавача вже не перший скандальний фейк. Раніше представник окупаційної влади в Криму заявляв, що у Джанкої росіяни побудують свою вежу, сигнал якої досягатиме Запоріжжя.

Нагадаємо, з середини серпня на територію Криму транслюється щонайменше п'ять українських каналів - завдяки побудованій на Чонгарі вишці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація