У Нацраді з телебачення прокоментували появу фейкового телеканалу "Україна-24"

У Нацраді з телебачення прокоментували появу фейкового телеканалу "Україна-24"

Мовник не має жодного стосунку до України, котру поливає брудом.

У закордонних готелях транслюють телеканал під назвою "Україна-24", який не має нічого спільного із Україною, окрім назви. Фейковий псевдоукраїнський засіб російської пропаганди виявили в Туреччині, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Дивний телеканал побачила у своєму номері під час відпочинку народний депутат Вікторія Сюмар, яка й написала запит Нацраді з питань телебачення й радіомовлення. Там їй відповіли, що цей канал не має української реєстрації. Сайт цього мовника недолугий і з грубими орфографічними помилками, а в контактах містить лише адресу. На вулиці Вишняківський у спальному районі Києва прогнозовано ніякого офісу немає. Веб-сторінка зареєстрована на ту саму особу, що й ресурс "закарпатських сепаратистів".

Сепаратисти транслюють у закордонних готелях телеканал під назвою "Україна 24"

Сепаратисти транслюють у закордонних готелях телеканал під назвою "Україна 24"

У Мінінформполітики кажуть, що з таким телеканалом нічого не можуть зробити, бо він де-факто не працює в Україні та ніяк не пов'язаний із Україною. Натомість радять українцям на закордонному відпочинку дивитися справжні вітчизняні телеканали і не боятися вимагати таких від адміністраторів готелю – кажуть, ті радо йдуть назустріч побажанням клієнта, котрий приносить гроші.

Як уже повідомлялося, "Україна24" майже цілодобово показує один формат - "Секрети жіночого щастя". Також в ефірі показували програму про молекулярну кухню.

Кореспондент ТСН Дмитро Фурдак

Повʼязані теми:

Наступна публікація