У "Надрах України" відреагували на корупційний скандал в "Західукргеології"

У "Надрах України" відреагували на корупційний скандал в "Західукргеології"

Фото: Getty Images

Національна компанія запевняє, що зацікавлена в об'єктивному з'ясуванні всіх обставин хабарництва.

НАК "Надра України" наголошує на всебічному сприянні правоохоронцям у розслідування випадку з хабарем, в отриманні котрого підозрюють одного з керівників "Західукргеології". У цій справі вже затриманий заступник директора цього підприємства.

"Я вимагаю від керівника "Західукргеологія" негайно відсторонити дану особу від виконання службових обов'язків. Зазначу, що ми будемо всіляко сприяти правоохоронним органам у розслідуванні цієї справи. Насправді, це для нас шок, відверто скажу. Я прошу слідство швидко дати об'єктивну оцінку діям цієї людини. Особисто дякую львівській поліції та безпосередньо начальнику управління поліції у Львівській області за таку оперативну роботу", - прокоментував ситуацію голова правління НАК "Надра України" Ярослав Климович.

Він також заявив, що національна компанія вже провела нараду, котра вирішила провести також службове розслідування інциденту. Вже створено комісію за участю керівників структурних підрозділів НАК. Вони виїздять до Львова і будуть інформувати про хід цієї справи ЗМІ та громадськість.

Державне геологічне підприємство "Західукргеологія" є дочірнім підприємством Національної акціонерної компанії "Надра України". Головними функціями цього підприємства є проведення геологорозвідувальних робіт та забезпечення потреб держави в корисних копалинах. При цьому "Західукргеологія" є окремою юридичною особою, яка самостійно здійснює свою господарську діяльність, не несе відповідальності за зобов'язаннями засновника, а засновник – за зобов'язаннями підприємства.

Раніше стало відомо, що у Львівській області під час отримання хабара на півтора мільйона гривень був затриманий перший заступник глави державного підприємства "Західукргеологія" НАК "Надра України". Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Співробітниця Державної фіскальної служби України вимагала гроші від свого ж колеги

Співробітниця Державної фіскальної служби України вимагала гроші від свого ж колеги

Повʼязані теми:

Наступна публікація