У "Нафтогазі" назвали ціну газу в липні

У "Нафтогазі" назвали ціну газу в липні

Фото: УНІАН

Компанія знизила ціну на "блакитне паливо".

НАК "Нафтогаз" у липні знижує ціну на спожитий газ до 4 тисячі 905 гривень. Згідно з постановою, це на 648 гривень нижче, ніж у червні 2019 року.

Про це сповістили у пресслужбі компанії.

"Ціна газу, за якою "Нафтогаз" продає його в липні газзбутам і постачає споживачам за ПСО, визначена на рівні 4905,67 гривні за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ і витрат на транспортування). Порівняно з червнем, вартість газу зменшиться на 648 гривень або на 11,7%", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що кінцева ціна газу у регіонах залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого регулятором для відповідного облгазу. Постачальники газу зобов’язані інформувати своїх споживачів про кінцеву ціну.

"Це вже друге поспіль зниження вартості газу "Нафтогазом": у червні вартість газу була знижена на 436 грн або на 7,3%, порівняно з травнем", - додали у НАК. 

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив звільненням голові "Нафтогазу України" Андрію Коболєву. А все через позов компанії до Кабміну. У "Нафтогазі" натомість і собі заявили - дії урядовців можуть суттєво ускладнити ситуацію із опалювальним сезоном. І навіть спровокувати програш у газовій війні з Росією.

Йшлося про звернення "Нафтогазу" до адміністративного суду. Монополіст невдоволений відсотком дивідендів, які має відраховувати державі. Навесні Кабмін зобов'язав "Нафтогаз" 90% всіх своїх прибутків передавати до бюджету. "Нафтогаз" сплатив лише 30%, а інші - оскаржив у суді. І той на час суду виплати зупинив. А це - 15 мільярдів гривень. У "Нафтогазі" свої дії пояснили тим, що потрібно закачувати газ на зиму у сховища, а грошей на закупівлі, якщо сплатять дивіденди, не буде. 

Прем’єр Гройсман пригрозив звільненням голові "Нафтогазу" Коболєву

Прем’єр Гройсман пригрозив звільненням голові "Нафтогазу" Коболєву

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація