У нападі на одеського активіста Устименка підозрюють "азовців" - ЗМІ

У нападі на одеського активіста Устименка підозрюють "азовців" - ЗМІ

Фото: Facebook/Сергей Стерненко

Підозрюваних вже затримали та обирають їм запобіжний захід.

Затримані у замаху на лідера одеського відділення організації "Автомайдан" Віталія Устименка є колишніми бійцями полку "Азов".

Про це з посиланням на джерело в прокуратурі пише "Думська".

"Їхні прізвища Р. і Г. Обидва раніше служили в полку "Азов". Після демобілізації їх зарахували в лави "Національного корпусу". Мотиви злочину з'ясовує слідство", - розповів співрозмовник видання.

За словами джерела, попередньою версією злочину є "замовлення від лідера одеської псевдопатріотичної організації (не "Корпусу"), якому заважав Устименко".

"А він, цей лідер, своєю чергою тісно пов'язаний з ділками будівельного бізнесу", - додав інформатор, уточнивши, що затримали їх не в Донецькій та Дніпропетровській областях, як раніше повідомляв прокурор області Олег Жученко, а в одному місці - в Кривому Розі.

Як зазначає "Думская", підозрювані свою провину не визнають і запевняють, що є чинними військовослужбовцями 54-ї окремої механізованої бригади і в Одесі раніше ніколи не були.

Наразі Київський районний суд Одеси відправив одного із затриманих, жителя Кривого Рогу Станіслава Р., до слідчого ізолятора на 53 дні, запобіжний захід іншому затриманому ще не обрано.

Нагадаємо, на активіста напали в Одесі 5 червня. Устименко заявляв, що нападники, вочевидь, намагалися поцілити йому ножем у нирку

Повʼязані теми:

Наступна публікація