"У нас свої правила": автобусна компанія Ecolines відмовила 4 українцям у проїзді до Болгарії за безвізом

"У нас свої правила": автобусна компанія Ecolines відмовила 4 українцям у проїзді до Болгарії за безвізом

Фото: УНІАН

Причиною у компанії назвали те, що у неповнолітньої дівчинки, яка їхала з сім'єю, не було візи в паспорті.

Автобусна компанія Ecolines 24 червня відмовила у перевезенні на рейсі до Болгарії чотирьом українцям, які хотіли скористатися безвізовим режимом.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила їхня родичка, користувач Мережі під іменем Ольга Ленц 25 червня. Жінка оприлюднила фотодоказ – квиток із записом про відмову.

За її словами, до автобуса не пустили неповнолітню пасажирку із біометричним паспортом, у якому не було візи. А відтак і її батьків.

"Вчора моя сестра з чоловіком, донькою 12 років та трирічним сином не змогли виїхати до Болгарії на відпочинок. Були куплені заздалегідь квитки на автобус компанії Еколайнс, але їх не пустила провідниця Анна Карпенко, бо у дочки (віком) 12 років немає візи. У моєї сестри, чоловіка та сина є німецький Шенген. У племінниці віза закінчилася саме перед безвізом", – написала Ленц.

#безвиз#украина#эколайнс #нарушениевизовогорежима #нарушениеправчеловека Мой пост будет очень гневный и эмоциональный!По...

Опубліковано Olga Lenz 25 червня 2017 р.

"Телефонували до болгарського посольства, до митної служби – скрізь сказали, що можна їхати, безвіз, у дитини біометричний паспорт. Проте, ні, провідниця не пустила", – додала вона.

Жінка також зазначила, що провідниця на запитання про дію безвізового режиму між Україною та ЄС, заявила: "У нас свої закони".

У прикріпленому до посту у Мережі фото квитка видно причину відмови у перевезенні: "Відмова у поїздці – немає візи, лише біометрика".

Інші користувачі підтверджують, що Ecolines не відкидає можливості такої відмови у посадці.

"На гарячій лінії сказали, що у них все вирішує стюардеса. Чекаємо на роз'яснення та компенсацію і, сподіваюсь, вибачення від автоперевізника", – написала користувач Мережі Олена Ващенко.

Власне компанія Ecolines поки що скандал не прокоментувала.

Нагадаємо, за два тижні дії безвізу (від 11 червня) лише 33 українців не пустили до ЄС і в кожному конкретному випадку компетентні органи розбираються в ситуації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація