У Нікопольському суді, де під час засідання стався вибух, заявили про загрозу нового теракту

У Нікопольському суді, де під час засідання стався вибух, заявили про загрозу нового теракту

Фото: ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області

ВРП звернулася до поліції та СБУ.

Нікопольський суд на Дніпропетровщині, де два роки тому під час засідання стався вибух, заявив про загрозу нового теракту.

Про це повідомляє Вища рада правосуддя (ВРП).

30 листопада на гарячу лінію правоохоронців надійшла інформація від аноніма, що на 4 грудня у суді планується теракт. Він нібито має статися під час розгляду справи, через яку пролунали вибухи два роки тому. 

Судді поскаржилися до ВРП, що існує висока ймовірність повторного вибуху і таким чином на них чиниться тиск. Судді також заявили, що погрози та намагання вчинити розправу над ними та їхніми близькими як під час розгляду судових справ, так і за результатами їх розгляду набули системного та відвертого характеру.

У зв'язку із цим ВРП звернулася до поліції та Служби безпеки України з проханням забезпечити громадський порядок у Нікопольському суді.

Нагадаємо, 30 листопада 2017 року чоловік підірвав гранати під час слухання справи про вбивство його сина. Унаслідок вибуху він загинув, ще семеро людей - троє підсудних, два працівники конвойної служби, співробітник суду та одна цивільна особа - отримали осколкові поранення і були госпіталізовані. Згодом у поліції уточнили, що до лікарні доправили 10 осіб. Один із від отриманих поранень обвинувачених помер.

Зауважимо, чоловік, за попередніми даними, підірвав гранати через чергове перенесення розгляду справи про вбивство його сина. У лютому 2016 року у Нікополі розстріляли легковик із кримськими номерами. Двоє чоловіків усередині загинули.

Головним мотивом дій підривника у нікопольському суді могла бути помста

Головним мотивом дій підривника у нікопольському суді могла бути помста

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація