У Німеччині спіймали злочинців, які займалися нелегальним працевлаштуванням українців

У Німеччині спіймали злочинців, які займалися нелегальним працевлаштуванням українців

Фото: Associated Press

У рейді брали участь 510 співробітників федеральної поліції, йдеться в заяві речника.

У Німеччині поліція викрила організоване злочинне угруповання, яке займалося нелегальним працевлаштуванням українців.

За даними речника поліції в Ганновері, 13 листопада правоохоронці провели спецоперацію з нейтралізації цієї злочинної мережі в шістьох федеральних землях, повідомляє Deutsche Welle.

За даними поліції, група злочинців залучала до Німеччини працівників зі Східної Європи, переважно з України, які приїздили до країни начебто з туристичною метою, але потім залишалися в ФРН і працювали, хоч за законом не мали на це права.

Зловмисники видавали їм фальшиві документи та посвідчення для реєстрації в місцевих органах влади, в соціальних та страхових службах. Крім того, злочинне угруповання мало власне агентство, яке допомагало українцям нелегально працевлаштуватися, а також надавало підтримку з пошуком житла поблизу місць роботи.

Даних про залучення українських громадян до проституції немає, додали в поліції.

Нагадаємо, прикордонники Азово-Чорноморського управління Держприкордонслужби ліквідували злочинну групу, яка вербувала українців для перевезення нелегалів та наркотичних речовин із Туреччини до країн ЄС. Документи на судно, яким вони переправляли людей чи вантаж, були фіктивними. Ті, хто погоджувалися на авантюру, навіть не здогадувалися, що за морем на них гарантовано чекали ґрати.

Прикордонники викрили злочинців, які вербували українців для перевезення нелегальних мігрантів

Прикордонники викрили злочинців, які вербували українців для перевезення нелегальних мігрантів

Повʼязані теми:

Наступна публікація