У патрульній поліції назвали суму штрафів, які наклали за місяць використання радарів TruCam

У патрульній поліції назвали суму штрафів, які наклали за місяць використання радарів TruCam

Фото: Фото Антон Страшко/ТСН

Більше половини порушників добровільно сплатили штрафи.

Патрульна поліція майже за місяць використання приладів TruCam наклала штрафів на більше 2 млн грн за перевищення швидкості.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту Патрульної поліції України Олексій Білошицький.

За його словами, с 16 жовтня по 13 листопада патрульні винесли 8 123 постанови до притягнення адміністративної відповідальності за перевищення швидкості. Загальна сума штрафів становить 2 мільйони 289 тисяч 135 гривень. З них порушники добровільно сплатили 1,325 млн грн, тобто трохи більше половини.

"Але хочу ще раз наголосити, що проводячи фіксацію у такий спосіб, ми даємо чіткий сигнал - наша мета не наскладати якомога більше матеріалів, а попередити це правопорушення, знизити швидкість руху т/з в найнебезпечніших місцях", - зазначив Білошицький.

Майже місяць як ми вимірюємо швидкість за допомогою приладів TruCam. Зрозуміло, що результати наші не в цифрах, якими...

Опубліковано Oleksiy Biloshytskiy Четвер, 15 листопад 2018 р.

Нагадаємо, з 8 жовтня патрульна поліція України почала використовувати пристрої вимірювання швидкості TruCam. "Радари" розташовані у місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення. Перелік цих доріг патрульна поліція опублікувала на своїй сторінці у Facebook. 

Правоохоронці зазначають, що використовують TruCam лише із розміщенням дорожніх знаків, що повідомляють про фото- відеофіксацію порушень.

Протягом першого тижня патрульна поліція використовувала TruCam у пілотному режимі для профілактики, щоб учасники дорожнього руху звикли до нововведення. Із середини жовтня водіїв вже почали штрафувати за перевищення швидкості. 

TruCam на дорогах: чи праві ті водії, які стверджують, що радари незаконні

TruCam на дорогах: чи праві ті водії, які стверджують, що радари незаконні

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація