У поліції назвали попередню причину смерті адвоката Ноздровської

У поліції назвали попередню причину смерті адвоката Ноздровської

У поліції назвали попередню причину смерті адвоката Ноздровської

Фото: Facebook/Ірина Ноздровська

Заступник міністра внутрішніх справ України дав доручення взяти на особливий контроль проведення всіх необхідних експертиз.

За попередніми даними експертизи, правозахисниця Ірина Ноздровська померла від множинних колото-різаних ран.

Про це розповів керівник прес-служби Нацполіції Київської області Микола Жукович, пише УНІАН. Також, за даними експертизи, можна виключити версію про зґвалтування.

"Версія із зґвалтуванням відпадає, оскільки експертиза показала, що його не було. На її тілі знайшли колото-різані рани на шиї та на підборідді. Тобто йдеться про насильницьку смерть. На даний момент немає остаточних результатів СМЕ. За попередньою версією вона померла не від утоплення, а саме від нанесення колото-різаних ран", - сказав Жукович.

Окрім того, він спростував чутки, що поширюються у соцмережах від учорашнього вечора, що нібито колишній голова Вишгородського районного суду, який є дядьком Россошанського - засудженого за скоєння ДТП, внаслідок якої загинула сестра Ноздровської у 2015 році - з родиною виїхав до Росії.

Своєю чергою, перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий доручив поліції створити координаційний штаб та задіяти найкращих фахівців до розслідування вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської.

Також Яровий дав доручення взяти на особливий контроль проведення всіх необхідних експертиз.

"Якщо потрібні спеціалісти з інших областей - ми негайно їх викличемо", - зауважив представник міністерства.

Слідство вважає, що правозахисницю Ноздровську вбили через професійну діяльність

Слідство вважає, що правозахисницю Ноздровську вбили через професійну діяльність

Нагадаємо, 1 січня в одній з річок в Київській області знайшли тіло Ноздровської яка зникла за кілька днів до цього. Жінка особисто вела справу в суді про ДТП, в якій загинула її сестра. Смертельна аварія сталася 30 вересня 2015 року в селі Демидів Вишгородського району Київської області. Дмитро Россошанський, перебуваючи в стані наркотичного сп'яніння, на своїй машині на смерть збив односельчанку, 26-річну Світлану Сапатинську. Дядько винуватця ДТП на той момент був головою Вишгородського районного суду. Родичі і друзі Россошанського неодноразово погрожували розправою Ірині та її сім'ї, про що є зареєстровані кримінальні провадження.

Прокуратура Київської області взяла розслідування на особливий контроль.

2 січня на мітинг до головного управління МВС в Києві вийшли близько 500 осіб, які вимагають знайти вбивць правозахисниці Ірини Ноздровської.

Поліція розглядає чотири версії вбивства: професійна діяльність, діяльність у справі за фактом ДТП, в якому загинула сестра Ноздровської, хуліганство і намір зґвалтування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація