У поліції показали російського неонациста, відповідального за підрив Гелендвагена на Львівщині

Підозрюваних кілька, більшість із них українці.

Оперативники карного розшуку НП та працівники прокуратри затримали підозрюваних у замовленні та організації вибуху на трасі Львів – Рогатин – Івано-Франківськ наприкінці серпня цього року. За словами начальника кримінальної поліції Вадим Трояна, всі особи пов'язуються із кримінальним авторитетом на прізвисько "Вова-Морда".

Жертвою замаху мав стати відомий на Львівщині бізнесмен Богдан Копитко. Однак він не постраждав, оскільки перебував в іншому автомобілі. Проте через вибух і перехресний обстріл загинули троє людей. З місця події вилучили електричні дроти, які вели від воронки після вибуху до лісосмуги, гранатомет РПГ-26 із зарядом, кілька одиниць зброї, 120 гільз від набоїв та радіостанції. Також слідчі виявили спеціальні мітки на деревах на тому відрізку дороги, де була закладена протитанкова міна.

При додатковому огляді поліція виявила дві вкопані металеві труби із закладеною туди вибухівкою, а також електричні кабелі і вибухові пристрої – навіть під асфальтовим покриттям. Усе це свідчило про професійну та дуже ретельну підготовку злочину. Правоохоронці провели майже 80 експертиз, півсотні негласних слідчих розшукових дій, допитали близько ста свідків. І це врешті дало змогу вийти на виконавців і замовників убивства. На думку слідчих, злочин пояснюється перерозподілом сфер впливу між двома лідерами ОЗГ Львівщини, а також з мотивів помсти за замахи на себе та вбивства членів цих злочинних груп.

Троян повідомив, що під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили серйозний арсенал зброї – кулемети, автомати, пістолети, гранати та міни, холодну зброю. Він також зазначив, що один із затриманих є громадянином Росії і з 2014 року нелегально проживав в Україні. Раніше він служив в російській армії, а також входив до нацистських угруповань. Усі співучасники затримані в порядку статті 208 КПК України, їм вже оголошено про підозру у вчиненні злочину – умисному вбивстві кількох осіб, вчиненому способом, небезпечним для життя багатьох осіб.

Поліція затримала кілерів, які вчинили замах на власника Львівського холодокомбінату

Поліція затримала кілерів, які вчинили замах на власника Львівського холодокомбінату

Повʼязані теми:

Наступна публікація