У поліції розповіли, скільки виборчих дільниць не відкрилися своєчасно

У поліції розповіли, скільки виборчих дільниць не відкрилися своєчасно

Фото: УНІАН

В Україні 29,9 млн осіб виборців.

Станом на 9 ранку 21 липня в Україні не була відкрита низка виборчих дільниць у Чернігівській, Донецькій, Миколаївській, Житомирській, Дніпропетровщині областях.

Про це під час брифінгу повідомив очільник Нацполіції Сергій Князєв.

За його словами, у Чернігівській області не відкрилися чотири дільниці, дві з яких не передали документи через зміну складу комісії. На двох дільницях відбулася суперечка серед членів. У Дніпропетровській області відкриття однієї з виборчих дільниць відбулось із запізненням у зв’язку з тим, що комісія перераховувала бюлетені, які отримала вранці в неділю, 21 липня.

Крім того, у Донецькій області на одній дільниці були зіпсовані контрольні листи для вкидання в урну. На іншій - переобрали голову комісії, а також відбувався перелік бюлетенів. У Миколаївській області не встигли пропечатати бюлетені. У Житомирській області запізнюється голова комісії.

Нагадаємо, о 8 ранку 21 липня в Україні стартувало голосування на виборах до парламенту. Кожному виборцю видаватимуть по два бюлетені – за нардепів-мажоритарників та партії. Тим, хто змінив місце голосування без зміни виборчої адреси, а також українцям за кордоном видаватимуть по одному бюлетеню – зі списком 22 партій.

Згідно із даними Державного реєстру виборців, кількість виборців становить 29,9 млн осіб, зокрема на закордонних виборчих дільницях – майже 444 тис. осіб.

Поліція Києва повідомляла, що 6,5 тисячі правоохоронців слідкуватимуть за порядком на дільницях столиці. 

ТСН дізнавалась, як людям на інвалідних візках без перешкод потрапити на виборчі дільниці

ТСН дізнавалась, як людям на інвалідних візках без перешкод потрапити на виборчі дільниці

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація