У перинатальному центрі Івано-Франківська померла породілля з підозрою на коронавірус

У перинатальному центрі Івано-Франківська померла породілля з підозрою на коронавірус

Фото: Associated Press

В Івано-Франківську в перинатальному центрі померла породілля з підозрою на коронавірус - аналізи на COVID-19 очікують, жінка повернулася з Польщі.

У понеділок, 30 березня, в Івано-Франківську в обласному перинатальному центрі померла породілля з підозрою на нову коронавірусну інфекцію - аналізи на COVID-19 очікують.

Про це повідомив під час брифінгу заступник директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Володимир Чемний.

За його словами, пологи у жінки були фізіологічні. Вона народила дівчинку вагою 2,5 кілограма. Дитина дихає самостійно і перебуває у стабільному стані. Новонароджена перебуває під наглядом медиків. 

Наступного дня після пологів стан жінки погіршився. Породіллю підключили до апарату штучної вентиляції легень, але вона померла. 

Зазначається, що жінка потрапила до перинатального центру на початку березня з плановою госпіталізацією за направленням, адже вона мала хронічну артеріальну гіпертензію. Утім, 10 березня вона потрапила до реанімації через високий тиск.

"Жодних ознак коронавірусу на момент переведення жінки в реанімаційне відділення не було. Проте 29 березня у неї різко піднялася температура, почалися явища дихальної недостатності, тобто симптоми як у хворих на коронавірус", - розповів чиновник.

Після цього породілля зізналася медикам, що повернулася з Польщі. Її перевели до окремого ізольованого приміщення. "У цей же час після обіду у жінки почалися пологи, і вона народила", - розповів Чемний. 

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста. За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентром спалаху в Україні стала саме Чернівецька область, де хворобу діагностують найбільше. Через активне поширення хвороби деякі українські області запровадили режим надзвичайної ситуації. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

В Івано-Франківську знайшли коронавірус ще у трьох людей

В Івано-Франківську знайшли коронавірус ще у трьох людей

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація