У полоненого українського моряка в російському СІЗО вибухнув кип’ятильник

У полоненого українського моряка в російському СІЗО вибухнув кип’ятильник

Полонених моряків привезли на суд. Архівне фото / Фото: Associated Press

Техніку було куплено у “Лефортові”.

Українському моряку Володимиру Терещенку, якого незаконно утримують у російському СІЗО, передали частину листів від рідних. Цього тривалий час домагалась його адвокат Анастасія Георгієвська.

Як пише правозахисник у Facebook, віддали 6 з 17 листів. Попри це, настрій в українця добрий, каже Георгієвська - він кинув палити, займається спортом, пише вірші та малює.

“Посміялися над тим, що техніка, замовлена в "магазині Лефортово", така собі за якістю - трійник зламався на другий день, кип'ятильник просто вибухнув і вибив пробки. Тому якісь речі доведеться "просити з волі" заради власної безпеки", - розповіла про розмову з полоненим адвокат.

Георгієвська зазначила, що Терещенко дуже чекає на засідання щодо подовження терміну утриманні в СІЗО, адже на суд мають приїхати його матір та сестра.

Была вчера в СИЗО у Владимира Терещенко . Настроение у него хорошее, курить действительно бросил и не планирует...

Опубліковано Anastasia Georgievskaya Вівторок, 2 квітня 2019 р.

Нагадаємо, 25 листопада два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також рейдовий буксир "Яни Капу" здійснювали плановий перехід з Одеси в Бердянськ для створення нової бази ВМС в Азовському морі. Вранці того ж дня російський військовий корабель здійснив таран буксира "Яни Капу" недалеко від Керченської протоки. З екіпажу буксира ніхто не постраждав. Після цього російська сторона заблокувала прохід по Керченській протоці. Українські кораблі простояли біля Керченської протоки до вечора 25 листопада і вирішили повернутися в Одесу. Після початку руху російські прикордонники почали переслідування українські судна, а після застосували зброю, напавши на них. Кораблі були захоплені, а 24 члени екіпажу взяті в полон. Кілька з них отримали поранення під час нападу

Повʼязані теми:

Наступна публікація