У полоні Юлій Мамчур гімн не співав, але жартував про "зелених чоловічків"

У полоні Юлій Мамчур гімн не співав, але жартував про "зелених чоловічків"

Мамчур визначився зі своєю позицією ще 28 лютого / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

Полковник розповів, в яких умовах його утримували.

Всі дні полону командира бригади тактичної авіації у Бельбеку полковника Юлія Мамчура утримували на гауптвахті ЧФ РФ у Севастополі, про це він розповів кореспонденту ТСН.

Умови утримання були "спартанськими", проте загарбники справно годували та ставились ввічливо. Представники ФСБ приходили лише в перший день ув'язнення.

"У перший день була співбесіда з представниками ФСБ, а більше до мене ніхто не приходив. Десь близько півтори години. Задавали незручні запитання. Я їм давав незручні відповіді. В принципі, я тут, тому що я тут. Я свої позиції не зрадив. Думаю, вони розуміють, чому так вийшло", - розповів Мамчур.

Загалом, за словами Мамчура, триматись і не піддаватись на провокації росіян було не важко, адже після того, як він прийняв рішення, нічого не могло його змінити. Тож у полоні залишалось лише чекати, знаходилось місце і жартам. Як розповів полковник, гімн він не співав, адже він не найкращий соліст, але зі своїми утримувачами спілкувався жартами.

"Спілкувалися з ними, коли зміна караулу відбувається, вони про зауваження питають. "Яке зауваження?". Я кажу: "Зауважень немає. Комарики літають". Вони: "Які комарики?". Я кажу: "Зелені з автоматами. Стукають у двері"", - поділився комбриг.

Нагадаємо, 22 березня українські військові покинули захоплену частину у Бельбеку, співаючи гімн. Командира бригади Юлія Мамчура в той день захопили "зелені чоловічки".

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Полковник Юлій Мамчур розповів, як протримався у полоні

Полковник Юлій Мамчур розповів, як протримався у полоні

Повʼязані теми:

Наступна публікація