У Польщі нагородили українця, який врятував 4 людей у масовій ДТП

У Польщі нагородили українця, який врятував 4 людей у масовій ДТП

Місцева влада хоче надати родині чоловіка польське громадянство.

Місцева рада західно-поморського воєводства Польщі відзначила українського водія за допомогу під час масштабної аварії. Андрій Сировацький допомагав витягати людей із задимлених автівок, йдеться в ТСН.12.00.

Голова уряду воєводства, у якому відбулася аварія, особисто вручає Андрію Сироватському диплом за мужність. «Я дякую, що можу познайомитися з такою людиною, як ви. Не тільки з сильною, але й з добросердечною», - заявив Ольгерд Геблевіч.

9 червня водій вантажівки поблизу Щецина не встиг загальмувати і протаранив сім авто. Від удару деякі машини загорілися. Український водій саме проїжджав повз і не роздумуючи, дістав вогнегасник зі своєї автівки і почав гасити полум’я. Коли той спорожнів, кинувся рятувати людей із задимлених автівок. «Я побачив, як хтось із задимленої машини поклав руку на скло. Я не міг відчинити двері. Тоді розбив вікно і витягнув жінку. Потім була ще одна жінка, що заплуталася у паску безпеки. Інший водій автівки витягнув чоловіка, але того врятувати не вдалося», - пригадує Андрій.

Усього Андрію вдалося врятувати двох жінок і двох дітей. Тоді в аварію потрапили шістнадцятеро людей і шестеро з них загинули. Дружина і донька рятівника розповідають, він досі картає себе за те, що не зміг урятувати всіх.

У Польщі нагородили українського водія, який врятував людей під час масової ДТП

У Польщі нагородили українського водія, який врятував людей під час масової ДТП

«Він хороша людина, добре ставиться до дітей і до мене. Він - найважливіша людина в моєму житті. Андрій не вагається, коли йдеться про життя людей», - розповідає дружина Андрія.  

Крім димплому, голова західно-поморського воєводства подарував сім’ї Сироватських тижневу путівку на курорт до польського Колобжега, а ще пообіцяв поклопотати перед президентом Польщі про надання родині польського громадянства.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація