У Полтаві організатора акції проти карантиних обмежень оштрафували за порушення карантину

У Полтаві організатора акції проти карантиних обмежень оштрафували за порушення карантину

Фото: pixabay.com

Поліція склала протокол на організатора акції, а з іншими учасниками провели профілактичну бесіду.

У Полтаві вихідними група людей організувала антикарантинну акцію. На організатора правоохоронці склали адмінпротокол за порушення карантину.

Про це повідомляє "Зміст".

У супермаркеті "Велмарт"у Полтаві група людей влаштувала акцію протесту проти маскового режиму та ковід-сертифікатів біля кас. Учасники намагалися придбати товар, не дотримуючись карантинних вимог. Касири їм відмовили.

Як повідомив речник поліції Полтавської області Роман Грішин, на організатора акції Дениса Корнєєва правоохоронці склали адмінпротокол, а з усіма іншими учасниками провели роз’яснювальну роботу.

За словами адміністраторки магазину Галини, працівники написали кілька заяв в поліцію через перешкоджання роботі магазину. 

"Перекрили понад 10 кас, покупці скаржилися, бо не змогли швидко та безперешкодно здійснити покупки та йшли з магазину геть. Ми втрачаємо товарообіг. Трьом касирам стало зле, викликали швидку допомогу. На одну з касирок один з протестувальників плюнув, бо йому не пробили товар. Але ми не можемо продати товар людині без маски", - розповіла адміністраторка.

Деякі учасники акції, яким відмовилися пробивати товар, заходилися його їсти просто біля кас. Охорона написала теж заяву в поліції, бо товар винесено за межі каси. 

Учасники акції написали колективну заяву щодо порушення їхніх конституційних прав та передали її правоохоронцям. 

Нагадаємо, що Мелітополі Запорізької області місцеву мешканку звинуватили у порушенні карантинних вимог і вона постала перед судом, бо перебувала на вулиці без паспорта. 

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Локдаун в Україні 2021
Наступна публікація