У Полтаві силовики проводять масові обшуки в кабінетах мера та його заступників

Обшуки також відбуваються за місцем проживання посадовців.  

У ці хвилини в приміщенні Полтавської міської ради тривають обшуки. Вони розпочалися ще о пів на восьму ранку.

Працівники Генпрокуратури та Департаменту захисту економіки Національної поліції проводять слідчі дії на другому поверсі будівлі, де розташовані кабінети керівництва. Про це пише "Полтавщина".

Зокрема, обшуки проводять у кабінетах міського голови Полтави Олександра Мамая, секретаря міськради Оксани Деркач, першого заступника міського голови Михайла Шевченка, заступника міського голови з питань ЖКГ Андрія Ляміна, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючої справами виконкому міськради Наталії Сук.

Обшуки проводять за ухвалою Печерського райсуду міста Києва. В документі вказано, що правоохоронцям дозволено обшукати будівлю на вул. Соборності, 36, — без конкретних кабінетів. В ухвалі на обшук зазначено, що посадові особи Полтавської міськради протягом 2016-2017 років витрачали кошти на "Будгарант-7" та "УМБ-23" (займаються ремонтом доріг). Розмір витрачених коштів та особи, причетні до цього, не вказані. Кримінальне провадження було відкрито в квітні 2017 року.

Очевидці повідомляють, що біля офісної будівлі на вул. Олеся Гончара також перебувають люди у формі з автоматами. За словами депутата міськради Олександра Шамоти, правоохоронці обшукують і помешкання керівників виконкому та міськради, а також міське управління ЖКГ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація