У Порошенка визначились, коли їхати до Брюсселя на дискусію про асоціацію Україна - ЄС

У Порошенка визначились, коли їхати до Брюсселя на дискусію про асоціацію Україна - ЄС

Фото: УНІАН

Візит президента заплановано на 20-21 жовтня.

Президент Петро Порошенко 20-21 жовтня поїде в Брюссель обговорювати компроміс щодо ратифікації угоди між Україною і Європейським Союзом.

Про це на брифінгу повідомив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, передає "Gazeta.ua".

"Зараз готуємо візит президента до Брюсселя, який повинен відбутися в другій половині жовтня. Під час цього візиту будемо піднімати питання ратифікації, пошуку взаємоприйнятного компромісу щодо ратифікації угоди про асоціацію як з ЄС, так і з нашими голландськими партнерами. Думаю, знайдемо цей компроміс. У президента є чітка домовленість з прем'єр-міністром Нідерландів про те, що при прийнятті будь-якого рішення повинні бути враховані інтереси України, Нідерландів та ЄС ", - повідомив Єлісєєв.

Він додав, що Порошенко отримав запрошення відвідати саміт Європейської Ради, темою якого буде стратегія ЄС щодо Росії.

"Для нас надзвичайно важливо донести інформацію про те, наскільки ситуація дозволяє говорити про продовження і посилення санкцій", - додав представник АП.

Нагадаємо, прем'єр Нідерландів Марк Рютте заявив, що уряд країни, швидше за все, не ратифікує угоду про асоціацію між Євросоюзом і Україною, враховуючи результати квітневого референдуму, на якому голландці виступили проти цього договору.

6 квітня у Нідерландах відбувся референдум щодо угоди про асоціацію України і ЄС.  Згідно з нідерландським законодавством, він має консультативний характер, а, отже, остаточне рішення про ратифікацію Угоди після проведення внутрішніх дискусій і процедур буде ухвалювати уряд Нідерландів. Результати референдуму були оголошені в Гаазі. Згідно з даними, явка становила 32,28%, проти проголосували 61%, за – 38,21%. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація