У порту Бердянська відправили на карантин судно з Лівану: двоє членів екіпажу захворіли

У порту Бердянська відправили на карантин судно з Лівану: двоє членів екіпажу захворіли

Моряки ізольовані.

В Бердянському морському порту ізолювали судно з Лівану, бо у кількох членів екіпажу є симптоми коронавірусу. Зі скаргами на недугу звернулося двоє моряків, йдеться у сюжеті ТСН.16:45

Суховантаж з Лівану відправили на карантин у Бердянському порту. Три дні тому на суховантажі "Дайтона", який прибув у порт, з ознаками хвороби було виявлено двох членів екіпажу. Хворі моряки нині ізольовані в каютах, іншим – заборонено сходити на берег. “Їхній стан розцінюють ближче до задовільного середньої тяжкості. За ними ведеться спостереження”, - каже директор Бердянського територіального медичного обєднання Дмитро Єгоров.

Нині медики чекають на результати аналізів моряків. Вони будуть готові протягом доби. 

Сьогодні у порту близько 10 години ранку пришвартувалося судно з мальтійською пропискою, а до того воно три доби чекало на дозвіл зайти. 

Справа у тому, що останнім портом, куди заходив суховантажник перед Україною, була італійська Равена. Медики побоювалися, що на борту можуть бути заражені коронавірусом. На борту перебуває 18 членів екіпажу, усі вони українці. Першими до моряків піднялися представники санітарно-карантинної служби. Вони обстежили моряків. 

У Бердянському порту відправили на карантин суховантаж з Лівану

У Бердянському порту відправили на карантин суховантаж з Лівану

"Члени екпажу, які перебувають на судні, не залишали його під час завантаження в порту Італії. Таким чином є всі підстави вважати, що судно цілком нормальне. Хворих на борту немає", - каже заступник начальника адміністрації Бердянського морського порт Віталій Бур'ян.

На карантин моряків вирішили не садити. Заборони сходити на берег не дали.

З огляду на те, що сюди знов заходитимуть судна з Європи, у Бердянському порту введено безпрецедентні заходи безпеки. Прикордонники у масках, медики та спеціальні карантинні причали з окремою охороною. 
 
Наразі у Бердянськ доправили додаткові маски та захисні спецкостюми. У місцевій лікарні для хворих про всяк випадок виділили окреме відділення. Зараз  на рейді біля порту перебуває ще п'ять суден, одне із них – знову із Італії. Тож перевірки тут триватимуть. 

Кореспондент ТСН Яків Носков.

Повʼязані теми:

Наступна публікація