У прикарпатському виші з'явилася аудиторія пам'яті молодого майданівця

У прикарпатському виші з'явилася аудиторія пам'яті молодого майданівця

Фото: Reuters

Загиблому герою було тільки 19 років.

Жертв революційних подій 2014 року вшановують по всій Україні. Головні заходи відбуваються в Києві, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Крім того, у Херсоні на площі Свободи розгорнули великий екран, на якому транслювали хроніку трагічних подій. Потім люди жалобною ходою люди пройшлися до меморіалу Героям Небесної Сотні та загиблим воїнам АТО.

В Івано-Франківську вшанували пам'ять майданівців та прикарпатця Романа Гурика – у рідному університеті відкрили аудиторію його імені. Там 19-річний юнак навчався на філософському факультеті. На стінах кімнати відтепер світлини з Майдану, колаж із фотографій Романа та його останній, пророчий запис у соцмережі. Гурик загинув 20 лютого на Інститутській від кулі снайпера. "Ті діти і ті студенти, які будуть вчитися тут в наступних роках, вони повинні знати, що це – такий самий хлопець, як і вони всі. Якому було 19 років, і він тут так само ганяв по коридорах, кричав, так само пив каву, але сталося, як сталося", - каже мама Романа Ірина Гурик.

Як повідомлялося, у Миколаєві біля 200 людей зібралися до пам'ятника загиблим на Майдані. Священики відслужили панахиду за душі загиблих. А у Львові пройшло громадське віче та мовчазна хода пам'яті під національними прапорами. На полі почесних поховань Личаківського цвинтаря, де лежать четверо євромайданців, відслужили панахиду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація