У прикордонній службі розповіли, що російські чоловіки все ж зможуть приїхати до України

У прикордонній службі розповіли, що російські чоловіки все ж зможуть приїхати до України

Фото: УНІАН

Можуть не пустити до України не лише росіян.

В"їзд до України громадянам Росії - чоловікам віком від шістнадцяти до шістдесяти  років, заборонений через воєнний стан.

Про це заявив голова держприкордонслужби Петро Цигикал на нараді у президента, йдеться в ТСН.12.00.

Пояснив рішення заходами безпеки, які  дозволять перешкодити російським військовим чи спецслужбам формувати на території України загони для спецоперацій.

Але насправді обмеження виявились не такими суворими, роз'яснили ТСН у прикордонній службі.

Усіх громадян Російської Федерації на кордоні просто ретельніше перевірятимуть. І не впускатимуть, якщо не буде для цього достатньо підстав, зокрема відсутні дані про постійне місце перебування в Україні, або наявна інформація, що громадяни РФ незаконно відвідували окуповані території.

Якщо підозр не виникатиме, у перетині кордону росіянам не перешкоджатимуть.

«В Україну не будуть пускати тих іноземних громадян, також і громадян РФ, які не зможуть чітко підтвердити мету своєї поїздки до України, відносно яких буде наявна інформація про причетність до якихось дестабілізаційних заходів, які до цього порушували українське законодавство, відносно яких буде встановлено, що вони незаконно відвідували тимчасово окуповану територію», - пояснив керівник прес-служби Державної прикордонної служби України.   

Повʼязані теми:

Наступна публікація