У Прилуках містяни знову скандують "ганьба" під поліцією через смерть Дениса Чаленка

Мешканці міста висловлюють недовіру місцевій поліції.

У Прилуках Чернігівської області сьогодні, 7 листопада, надвечір знову протест під місцевим відділком поліції – сотні містян висловлюють незадоволення діями місцевої поліції, передає кореспондент ТСН.

Люди скандують "Ганьба", новий оберт масових виступів людей пов’язаний з приїздом у місто заступника голови Нацполіції, начальника Головного слідчого управління Максима Цуцкірідзе, який сьогодні взяв участь у слідчих діях та зустрівся з батьком загиблого Дениса Чаленка. Люди хочуть достукатись до вищого керівництва поліції та домогтись швидкого та справедливого слідства.

Як повідомили у Нацполіції, сьогодні у Прилуках було проведено ряд слідчих дій, опитані місцеві мешканці, призначені необхідні експертизи. Зазначають, що слідство вимагає певного часу для з’ясування всіх обставин.

"Ми розуміємо: коли трапляються такі події, суспільство і тим паче родичі хочуть знати, що трапилося, на наступний день. Але є комплекс слідчих дій, за результатами яких ми зможемо сказати об’єктивно, що трапилося насправді. Над цим ми зараз і працюємо", - зазначив Цуцкірідзе.

Нагадаємо, у вівторок, 29 жовтня, 9-класник Денис повернувся додому зі школи й попросився в мами піти на тренування. За дві години, коли мати зателефонувала сину, зв’язку з ним уже не було. Відчувши недобре, батьки почали шукати  хлопця, але марно. Аж раптом дзвінок із поліції - Дениса знайшли мертвим на залізничній колії.

Попри запевнення, що вбивство є однією з робочих версій, за якими ведеться розслідування обставин смерті, офіційна кваліфікація справи – загибель на залізниці. Це не влаштовує ані батьків, ані активістів із Прилук, які давно нарікають на роботу місцевих правоохоронців. Перші протести під відділком відбувались з силовим протистоянням та спаленням шин. Родина Дениса налаштована "до кінця" боротися за справедливе слідство та покарання винуватців загибелі дитини, і мають кількох підозрюваних. 

Кореспондент ТСН Тетяна Фруктова

Повʼязані теми:

Наступна публікація