У Прилуках поновилися протести через розслідування смерті школяра

У Прилуках поновилися протести через розслідування смерті школяра

Люди не мають довіри до правоохоронців і вимагають справедливості.

У Прилуках на Чернігівщині люди зібралися під відділком поліції та вимагають чесного розслідування загибелі 9-класника Дениса Чаленка. Кілька десятків людей прийшли запитати правоохоронців, як нині відбувається слідство, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Пікетувальників заспокоювало нове керівництво місцевої поліції, оскільки попереднє відсторонили від роботи. Поліцейські пояснили, що всі матеріали передані до столиці, адже справою тепер займаються київські слідчі. Правоохоронці просили рідних загиблого хлопця дочекатися результатів судмедекспертизи, однак жителі Прилук були налаштовані скептично до запевнень і не приховували свого роздратування та знервованості. "Вони сказали нам те саме, що й до цього", - пояснила мама загиблого Світлана Чаленко.

У Прилуках не вщухає громадський протест через смерть підлітка

У Прилуках не вщухає громадський протест через смерть підлітка

Рідні загиблого і їхній адвокат переконані, що характер травм хлопця свідчить про смерть від побиття. Тіло загиблого передано на незалежну експертизу, котра розпочалася в понеділок у Києві. "Слідство велося упереджено, з істотними порушеннями вимог КПК України. Батько буде звертатися в ДБР з приводу порушення кримінальної справи відносно заступника начальника слідства, експерта, який безпосередньо був на місці пригоди", - пояснив юрист.

Попри запевнення, що вбивство є однією з робочих версій, за якими ведеться розслідування обставин смерті, офіційна кваліфікація справи – загибель на залізниці. Це не влаштовує ані батьків, ані активістів із Прилук. Цього разу протести минули без силового протистояння та спалення шин біля відділку. Однак родина, в якій сталася трагедія, налаштована "до кінця" боротися за справедливе слідство та покарання винуватців загибелі дитини. "Будемо піднімати людей", - каже мама. Наразі ж батьки хочуть поховати сина – це має статися найближчим часом, одразу по завершенні незалежної судмедекспертизи.

Кореспондентка ТСН Тетяна Фруктова

Повʼязані теми:

Наступна публікація