У Прилуках прощаються з хлопцем, через смерть якого збираються протести

Батьки вирішили поховати Дениса Чаленка не чекаючи на результати експертизи.

Сьогодні, 5 листопада, у Прилуках на Чернігівщині прощаються з 14-річним Денисом Чаленком, який загинув за таємничих обставин, йдеться у ТСН.12:00.

До місцевого храму, де відбувається прощання, прийшли сотні людей – близькі, знайомі та просто небайдужі до смерті Дениса люди. Також прийшли мер міста, очільник області та новий керівник місцевої поліції. Представники влади запевнили батька хлопця, що справа перебуває на особистому контролі президента України.

Крім того керівник поліції повідомив журналістам, що слідчі дії у справі тривають – правоохоронці здійснюють поквартирний обхід та визначають необхідні експертизи.

Фото: Фото Валерії Ковалінської/ТСН
Фото: Фото Валерії Ковалінської/ТСН

Як відомо, школяра знайшли на коліях ще тиждень тому зі слідами сильного побиття. У версію поліції, що Дениса збив потяг, батьки не повірили. Прочесавши місцевість, знайшли багато слідів крові. Батьки підозрюють, що Дениса забили до смерті четверо підлітків, на два роки старших за нього. Один з них - син місцевого судді. Поліція ці підозри не підтверджує, а суд Прилук опублікував заяву щодо непричетності сина їхнього співробітника до справи.

"Повідомляємо, що поширена інформація щодо причетності до вказаної події сина місцевого судді не відповідає фактичним обставинам, тому є  безпідставною та недостовірною", - йдеться у заяві.

На Чернігівщині прощаються з підлітком, який загинув при таємничих обставинах

На Чернігівщині прощаються з підлітком, який загинув при таємничих обставинах

У поліції це не підтверджують. Смерть 9-класника розслідують як порушення експлуатації залізничного транспорту - звинуватили машиніста потяга. Це обурило містян. Народний гнів у містечку не вщухав увесь минулий тиждень. Місцеві ледь не спалили відділок поліції - вимагали відставки його керівника і призначення іншої слідчої групи. Згодом судмедекспертів все ж таки замінили на столичних, а голову поліції відсторонили від роботи. Необхідні слідчі дії вже провели, але хоронити  Дениса вирішили сьогодні, не дочекавшись результатів експертизи.

Кореспонденти ТСН Тетяна Фруктова та Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація