У прокуратурі озвучили причини масштабних обшуків у Миколаєві

У прокуратурі озвучили причини масштабних обшуків у Миколаєві

У прокуратурі озвучили причини масштабних обшуків у Миколаєві

Фото: Новости-N

До слідчих дій залучені спецпідрозділи "Альфа" і "КОРД".

Сьогодні, 29 серпня, правоохоронці у Миколаєві проводять низку слідчих дій за участю спецпідрозділів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області

"Зазначені слідчі дії проводяться у рамках кримінальних проваджень та спрямовані на протидію злочинної діяльності у сфері заволодіння бюджетними коштами, вимагання, рейдерства, погроз вбивством та інших тяжких злочинів", - наголосили у відомстві.

Згідно із повідомленням, обшуки проводяться прокуратурою, СБУ та Нацполіцією в області, також залучені спецпідрозділи "Альфа" і "КОРД" та правоохоронці з інших областей.

Наголошується, що усі заходи санкціоновані судом.

Нагадаємо, вранці у Миколаєві розпочалися масові обшуки у депутатів міської ради та відомих в місті підприємців. Про це повідомляли місецві ЗМІ.

Обшуки відбуваються у депутатів міської ради від партії "Опозиційний блок" Ігоря Дятлова, Ігоря Копійки, Андрія Яковлєва, Світлани Ларусії, підприємців Олексія Пелипаса і Владислава Чайки. Також йде обшук у Михайла Титова, відомого під кличкою "Мультик".

За інформацією ЗМІ, всіх перерахованих вище осіб підозрюють у "постачанні зброї і наркотиків із зони АТО" - саме по таке формулювання міститься в постанові суду про проведення обшуку. 

Обшуки також відбуваються у будівлі "Техноконтакт" , у адвоката Василя Калаянова і двох інших миколаївських захисників. Тим часом підприємця Олексія Пелипаса забрали на допит. За інформацією депутата Миколаївської міської ради Владислава Ентіна, обшуки проходять також в департаменті ЖКГ.

Зазначається, що обшуки тривають також вдома у директора підприємства "Центрліфт" Сергія Швеця. Зазначається, що його і чиновників міськради підозрюють в розкраданні бюджетних коштів під виглядом поставки і монтажних робіт ліфтового господарства. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація