У прокуратурі розповіли подробиці моторошного вбивства в одеському СІЗО

У прокуратурі розповіли подробиці моторошного вбивства в одеському СІЗО

У прокуратурі розповіли подробиці моторошного вбивства в одеському СІЗО

Фото: ГУ Національної поліції в Одеській області

Зловмисник заманив жінку, щоб показати виводок поросят.

Криваве вбивство в одеському СІЗО сталося через недбальство працівників установи - підозрюваному у вбивстві співробітниці ізолятора дозволили не перебувати в камері.

Про це заявив прокурор Одеської області Олег Жученко.

"Лише за останній місяць, з липня до серпня, внесено 4 документи реагування на порушення режиму співробітниками СІЗО. Щодо підозрюваного - йому була надана можливість не перебувати в камері, а фактично вільно - на території господарського двору", - наголосив він, зауваживши, що з початку року прокурори понад 20 разів подавали документи щодо неналежної роботи Одеського СІЗО.

За словами Жученка, підозрюваний, який "перебував під судом і слідством" через розбійний напад, фактично в камері не перебував. Зокрема, співробітники прокуратури виявили на території подвір'я його особисті речі, предмети гігієни, постіль та документи. Співкамерники чоловіка також підтвердили, що протягом останнього місяця він у камері практично не з'являвся.

Натомість, згідно з чинним законодавством, підозрюваний міг перебувати на подвір'ї не більше двох години на добу, або не більше 8 годин, для чого необхідний відповідний дозвіл суду, якого не було. Крім того, на території СІЗО мають функціонувати мобільні пости, чергові яких зобов'язані наглядати, в тому числі, за виконанням робіт ув'язненими на господарському дворі.

"Ми встановили їхню відсутність і абсолютно недбале ставлення до цього", - додав Жученко.

Також з'ясувалося, що загибла не працювала в госпчастині. Як розповів вбивця, він заманив її, щоб показати виводок поросят.

"Встановлено, що, намагаючись приховати злочин, зловмисник після скоєння вбивства розчленував тіло жертви і сховав його в сміттєвий контейнер. Щоб уникнути відповідальності за скоєне, він виправ свій одяг і змив кров потерпілої зі знаряддя вбивства", - додав начальник ГУ Нацполіції області Дмитро Головін.

Наразі призначено низку експертиз, зокрема, перевіряється, чи не було зґвалтування. Розслідування триває, встановлюються причини і обставини скоєного злочину.

Нагадаємо, трагедія сталася в Одесі ввечері 17 серпня. Жінка ввечері зникла на території ізолятора, а згодом співробітники установи виявили її частини тіла.

Повʼязані теми:

Наступна публікація