У промисловій зоні Луцька п'яні батьки "забули" півторарічну доньку

У промисловій зоні Луцька п'яні батьки "забули" півторарічну доньку

Скріншот із відео

У дитини пневмонія.

У Луцьку нетверезі батьки залишили посеред вулиці півторарічну доньку. Дівчинка п’ять годин пролежала у візку на околиці міста, аж поки її випадково не побачив сусід. Як нині почувається маля і де були її горе-батьки, у сюжеті ТСН.19:30.

У промисловій зоні міста за кілометр від гуртожитку, де живе родина, у хащах дівчинку випадково помітив сусід. Візочок був перекинутий, а поряд лежала дитина. До того ж вона була у зовсім легенькому одязі. Знайдену Настю чоловік привіз додому, але батьків там не застав.

Тоді він забрав дитину до себе, до ночі вони із дружиною чекали на її батьків. А коли ті не повернулися, викликали поліцію. До лікарні дівчинку привезли тієї ж ночі.

П'яні батьки на пів дня залишили свою півторарічну доньку на вулиці

П'яні батьки на пів дня залишили свою півторарічну доньку на вулиці

"Стан її изначається як середньої важкості, тому що на рентгені виявили запалення легень", - каже Тетяна Яцишина, завідувачка відділення Волинської обласної інфекційної лікарні.

Патрульні розповідають, що батьків все ж знайшли тієї ж ночі. Однак вони не могли пояснити, де їхня дитина, оскільки перебували у стані сильного алкогольного сп'яніння. Як з'ясувалося, ані батько, ані матір ніде не працюють, натомість часто зловживають алкоголем.

Сусіди розповідають, що в кімнаті родини повна антисанітарія: усюди цвіль та бруд. Однак на обліку в соцслужбах як неблагополучна родина досі не перебували.

"Ані сусіди, ані хтось інший з цього приводу не звертався. Лише вчора поліція повідомила нам, що виявили дитину", - пояснює Федір Шульган, начальник служби у справах дітей Луцької міської ради.

Відомо, що у мами Насті є ще одна донька. Їй 10 років, і виховують її рідні колишнього чоловіка у Ковелі. Саму ж жінку нині розшукують і там, і у Луцьку.

"Наразі вирішується, чи повернути цю дівчинку назад на виховання. Найімовірніше, що ніхто дитину не повертатиме", - наголошує Інна Остапович, начальниця ювенальної превенції.

Дві ночі з дівчинкою у лікарні ночувала її хрещена. Медсестри ж кажуть, що півторарічна Настя неабияк чекає на батьків. І зізнаються, що вона увесь час говорить "мама" й усіляко показує, що хоче до неї.

У поліції за злісне невиконання батьківських обов'язків уже відкрили кримінальне провадження. Доля ж дівчинки поки невідома. Містяни тим часом почали об'єднуватися у соцмережах, аби забезпечити Настю усім необхідним.

Тетяна Хомич

Повʼязані теми:

Наступна публікація