У пункті пропуску "Шегині" двоє українців перелізли через паркан до Польщі під час брифінгу прикордонників

У пункті пропуску "Шегині" двоє українців перелізли через паркан до Польщі під час брифінгу прикордонників

Черкащан оштрафували.

У пункті пропуску "Шегині" чоловік та жінка перелізли через паркан на нейтральну територію пішохідного переходу просто під час брифінгу представників ДПСУ щодо черг на кордоні. Кожного із порушників оштрафували на 170 гривень.

 Момент із правопорушення випадково зняли журналісти "Твого міста", які вели стрім з брифінгу.

Зокрема, інцидент стався ще 15 червня, коли заступник начальника Західного регіонального управління Держприкордонслужби Олексій Гавель відповідав на питання журналістів. Громадяни після проходження усіх видів контролю з українського боку пішли у напрямку польського пункту пропуску "Медика".

Проте згодом вони перелізли через огорожу та попрямували до паспортного контролю на вхід до України, чим порушили режим в пункті пропуску. Вони пояснили, що вирішили повернутись назад, бо "оцінили розмір черги". Слід зазначити, що вони могли повернутися тією ж смугою і написати заяву про повернення до України.

Порушниками виявилися двоє мешканців Черкаської області: 40-річна жінка і 39-річний чоловік. Своєю чергою, 17 червня у Держприкордонслужбі повідомили, що на двох порушників наклали штраф і вони сплатили по 170 грн.

Зазначимо, що "Шегині" - це єдиний пункт пропуску, де нині можна пішки перетнути кордон. Після відновлення роботи під час карантину там фіксують величезні черги.  Люди стоять на кордоні по 10-12 годин, а дехто й більше.

Нагадаємо, 16 червня через пункт пропуску "Шегині-Медика" на українсько-польському кордоні відновили рух автотранспорту. Зараз на кордоні з Польщею функціонують 4 пункти пропуску для автомобільного сполучення: "Краківець - Корчова", "Рава-Руська - Хребенне" та "Ягодин - Дорохуськ", а також пункт пропуску "Шегині-Медика".  

Натовпи заробітчан: черги охочих потрапити до Польщі збираються на пішому КПП "Шегині"

Натовпи заробітчан: черги охочих потрапити до Польщі збираються на пішому КПП "Шегині"

Повʼязані теми:

Наступна публікація