У РНБО розповіли, чи будуть карати юзерів за користування заблокованими сайтами

У РНБО розповіли, чи будуть карати юзерів за користування заблокованими сайтами

Керівник служби з питань інформаційної безпеки РНБО Валентин Петров. / Фото: ТСН.ua

Українські правоохоронці не могли би переслідувати за розповсюдження злочинного контенту на цих сайтах.

Українські користувачі соціальних мереж не будуть каратися за обхід блокування заборонених в Україні російських сайтів.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на каналі 1+1 розповів керівник служби з питань інформаційної безпеки Ради національної безпеки і оборони Валентин Петров.

"Ми не торкаємось контенту і навіть якщо якийсь користувач обійде блокування, будь ласка, користуйтесь. Користувачі не будуть ніяким чином каратись, але ми зменшимо аудиторію російських сайтів", - сказав посадовець.

Валентин Петров зазначив, що українські правоохоронці не могли би переслідувати за розповсюдження злочинного контенту у російських соцмережах, адже їхні сервери розташовані у Москві.

Нагадаємо, 16 травня російські соцмережі "ВКонтакте" і "Одноклассники" потрапили до списку юридичних осіб, щодо яких Україна ввела санкції.

Президент України затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони про розширення списку фізичних та юридичних осіб, щодо яких введено санкції. Загалом, обмежувальні заходи стосуються 468 компаній. В указі пояснюється, що заборона діє на інтернет-провайдерів за "надання послуг доступу користувачам мережі інтернет до ресурсів сервісів".

Президент Петро Порошенко зазначив, що санкції, які були введені проти Росії, можуть бути переглянуті після повного виведення російських військ з території України.

Юзерів не каратимуть за користування забороненими соцмережами – Петров

Юзерів не каратимуть за користування забороненими соцмережами – Петров

Повʼязані теми:

Наступна публікація