У разі проведення парламентських виборів до Ради пройшло б шість партій, лідер незмінний - опитування

У разі проведення парламентських виборів до Ради пройшло б шість партій, лідер незмінний - опитування

Фото: president.gov.ua

На другому місці - партія "Європейська солідарність", лідером якої є експрезидент Порошенко.

Провладна партія "Слуга народу" залишається лідером електоральних симпатій серед українців у разі проведення парламентських виборів. За цю політичну силу готові віддати свій голос 15% усіх опитаних або 23% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження Центру Разумкова, проведенного 11-17 листопада 2021 року.

Варто зазначити, що такі цифри дещо вищі за попередній період, коли рівень підтримки "слуг" складав 18% (згідно з результатами опитування групи "Рейтинг", проведенного 10-13 листопада). Водночас порівняно з жовтневим рейтингом Центру Разумкова рівень підтримки "СН" суттєво не змінився.

На другому місці серед симпатій і довіри - партія "Європейська солідарність", за яку готові віддати свій голос відповідно 12% і 19% опитаних. За партію "Опозиційна платформа — За життя" — відповідно 9% і 13%, ВО "Батьківщина" — відповідно 7% і 9%, за "Партію Дмитра Разумкова" — відповідно 5% і 7%, партію "Сила і честь" — відповідно 4% і 6%.

Інші партії наразі не проходять до Ради, оскільки мають підтримку меншу за прохідний бар'єр у 5%. Так за партію "Українська стратегія Гройсмана" готові  проголосувати 3% і 4%, за партію "Наші" — відповідно 3% і 4%,  за ВО "Свобода" — відповідно 2% і 3,5%, Радикальну партію Олега Ляшка — відповідно 2,5% і 3%, "Партію Сергія Притули" — відповідно 2% і 2%, партію "Громадянська позиція" — відповідно 1% і 1,5%, партію "УДАР Віталія Кличка" — відповідно 1% і 1%, "Партію Шарія" — відповідно 1% і 1%, за кожну з інших політичних сил — менше 1% виборців.

Також у дослідженні зазначається, що порівняно з жовтнем 2021 року на статистично значущому рівні зросла електоральна підтримка партії "Європейська солідарність" (з 10% до 12% серед усіх опитаних) та ВО "Свобода" (з 1% до 2%). Рівень електоральної підтримки інших політичних партій не змінився на статистично значущому рівні.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова від 11 до 17 листопада 2021 року методом інтерв’ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Новини України: новим спікером став "слуга народу" Руслан Стефанчук

Новини України: новим спікером став "слуга народу" Руслан Стефанчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація