У Рівненській області викрили поліцейського, який "кришував" нелегальний видобуток бурштину

Правоохоронець отримував "данину" за можливість незаконно добувати "сонячне каміння".

У Рівненській області викрили на вимаганні та одержанні хабарів за сприяння незаконному видобутку бурштину інспектора сектору реагування патрульної поліції одного з відділень поліції.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

"Використовуючи своє службове становище, працівник поліції організував схему систематичного вимагання і отримання грошей від жителів Рівненської області за непритягнення їх до кримінальної відповідальності за видобуток бурштину-сирцю на підконтрольній йому території", - встановило слідство.

Також з’ясувалося, що поліцейський обіцяв не перешкоджати та не повідомляти до правоохоронних органів про факти нелегального видобутку бурштину.

Водночас розмір хабаря визначався відповідно до обладнання, яким здійснювався видобуток "сонячного каміння", з розрахунку 200 доларів за ніч роботи однієї мотопомпи.

Окрім цього інспектор "за винагороду" мав також повідомляти "старателям" про виїзд на місця незаконного видобутку правоохоронців.

Силовики провели 12 обшуків за місцем роботи правоохоронця та в помешканнях місцевих мешканців, підозрюваних у незаконному видобутку бурштину. Виявлено та вилучено понад 150 кг бурштину загальною вартістю близько 2,2 млн грн, 6820 доларів та знаряддя для обробки бурштину.

Наразі правоохоронцю повідомлено про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Читайте також:

У Рівненській області шукачі бурштину перетворили урочища на пустелі

Зеленський підписав закон про видобуток бурштину

Бурштинова мафія. ТСН з'ясувала, як вплинув закон на любителів нелегального бізнесу

Повʼязані теми:

Наступна публікація