У Рівному на час карантину зупинять транспорт і заборонять дітям виходити на вулиці без дорослих

У Рівному на час карантину зупинять транспорт і заборонять дітям виходити на вулиці без дорослих

Фото: УНІАН

У місті вирішили посилити карантинні заходи.

У Рівному зупиняють громадський транспорт на час карантину, запроваджено у зв’язку з загрозою поширення коронавірусу.

Про це заявив міський голова Володимир Хомко у зверненні до містян після оперативного засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС.

"У місті Рівне від четверга, 26 березня припиняється рух міського громадського транспорту та буде додатково обмежено роботу ЦНАПу", - сказав він.

За словами Хомка, також від вівторка, 24 березня, запроваджується заборона на користування дитячими і спортивними майданчиками.

"Дітям віком до 14 років перебувати в місті без батьків забороняється. Зробіть усе для того, щоб діти будь-якого віку залишалися вдома і не перебували без потреби на вулиці. Мешканцям, які пересуваються містом чи стоять у черзі до торгових закладів, заборонено наближатися одне до одного ближче ніж на два метри", - додав він.

До того ж мер міста закликав керівників підприємств усіх форм власності відправити максимально можливу кількість працівників у відпустки і заборонити на період карантинних заходів відрядження, а також усіх мешканців - залишатися вдома та відмовитися від поїздок за межі Рівного.

Водночас у коментарі "Суспільному" Хомко уточнив, що транспорт курсуватиме лише для того, щоби доправляти на роботу працівників критичної інфраструктури: лікарів тощо.

"Зараз розробляємо перепустки, як це буде працювати. Ситуація не покращується, а тільки погіршується. Біда підступає під наші ворота. Заборонили заходити в магазин без маски. Будемо вимагати, щоб містом ходили окремо, а не групами. Як воно далі буде розвиватись - не знаю, бо такого ніколи не було", - резюмував він.

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентром спалаху в Україні стала саме Чернівецька область, де хворобу діагностують найбільше. Через активне поширення хвороби деякі українські області запровадили режим надзвичайної ситуації. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація