У Рівному поліція затримала іспанця українського походження із 7,5 кг бурштину

Наразі зловмиснику загрожує арешт на строк до шести місяців.

У Рівному поліція під час огляду виявила в автомобілі українця, який проживає у Королівстві Іспанія, 7,5 кг бурштину, отриманого незаконним шляхом. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції у Рівненській області.

Згідно з повідомленням, затримання відбулось напередодні о 21:00 на вулиці Степана Бандери.

Зазначається, що правоохоронці звернули увагу на автомобіль BMW із іноземною реєстрацією через порушення правил дорожнього руху. Після того, як транспорт було зупинено, поліцейські помітили, що водій поводить себе підозріло та нервує.

Під час перевірки з'ясувалось, що 42-річний водій уродженець міста Костопіль наразі проживає в Барселоні. В результаті огляду авто, співробітники поліції знайшли поліетиленовий пакет із необробленим бурштином вагою 7,52 кг.

За фактом зберігання майна, здобутого злочинним шляхом, поліцейські розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 198 Кримінального кодексу України.

Наразі іспанцю українського походження загрожує арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі до трьох років.

Нагадаємо, раніше протягом більш ніж доби полісмени блокували позашляховик з бурштином на заправці у Рівному. Про те, що в автівці може бути сонячне каміння, правоохоронцям повідомили напередодні. Зрештою у позашляховику знайшли понад 10 кілограмів бурштину.

Повʼязані теми:

Наступна публікація