ГПУ оголосила підозру Кузьміну та показала його золоту лопату

ГПУ оголосила підозру Кузьміну та показала його золоту лопату

ГПУ оголосила підозру Кузьміну та показала його золоту лопату

Фото: Facebook.com/LarysaSargan

Самого власника інструменту оголошено у розшук.

Під час обшуків колишніх чиновників, окрім золотого батона, було знайдено ще й золоту лопату, пише сьогодні, 13 жовтня, на своїй сторінці у Facebook Лариса Сарган, прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка.

За її словами, цей інструмент було виявлено ще у грудні минулого року під час обшуку в будинку батька колишнього першого заступника Генпрокурора України часів Януковича.

Самому колишньому чиновнику ​повідомлено про підозру у вчиненні службових та інших злочинів та оголошено його у розшук. Вважається, що у період з 2008 до 2010 року, він, діючи за попередньою змовою з директором ДП "Комплекс відпочинку "Пуща-Водиця" протиправно привласнив державну земельну ділянку рекреаційного призначення площею 1,0457 га на території комплексу. Де згодом самовільно і незаконно збудував житловий будинок площею 1068 м кв та прилеглі споруди, які також незаконно було легалізовано.

Таким чином своїми діями обидва змовника завдали шкоду державі у розмірі понад 1,2 млн грн, яка в 250 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян. Наразі на майно накладено арешт, а у подальшому буде вирішено питання щодо його повернення державі.

Золотий батон? Золотий зливок? Ні! Золота лопата! * саме така була виявлена під час обшуку в будинку батька колишнього п...

Опубликовано Ларисой Сарган 13 октября 2017 г.

Нагадаємо, що навесні очільники Генеральної прокуратури України та МВС відзвітували про проведення масштабної антикорупційної операції із затримання високопосадовців-податківців часів президенства Віктора Януковича. Сума збитків, завданих українському бюджету фігурантами, оцінюється у 96 мільярдів гривень.

Золото, арештоване Генпрокуратурою у швейцарському банку, належить родині Кацуб

Золото, арештоване Генпрокуратурою у швейцарському банку, належить родині Кацуб

Повʼязані теми:

Наступна публікація