У Росії заявляють, що в українця Гриба немає проблем зі здоров’ям

У Росії заявляють, що в українця Гриба немає проблем зі здоров’ям

Фото: Адвокат Павла Гриба

У РФ кажуть, що препарати для лікування Грибу надаються відповідно до рекомендацій лікарів.

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова надіслала відповідь на запити омбудсмана України Валерії Лутковської щодо стану здоров'я утримуваного в Краснодарському СІЗО  українця Павла Гриба.

Про це повідомляє прес-служба Уповноваженого з прав людини в Україні.

Москалькова повідомляє, що після прибуття до СІЗО Росії Гриб пройшов медичний огляд і був взятий під диспансерний нагляд за наявними хронічними захворюваннями.

Також вона зазначила, що 18 вересня цього року у Краснодарській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Павло Гриб пройшов обстеження щодо наявності у нього тяжкого захворювання, яке могло б стати перепоною для тримання під вартою. У Росії заявляють, що лікарська комісія не виявила в українця подібних хвороб.

Російська ФСБ відповіла на запит Києва щодо надання лікарської допомоги для Павла Гриба

Російська ФСБ відповіла на запит Києва щодо надання лікарської допомоги для Павла Гриба

«Наразі загальний стан здоров’я Павла Гриба оцінюється лікарями-спеціалістами як задовільний, він перебуває під динамічним наглядом медичних працівників, отримує призначене лікування в амбулаторних умовах. Препарати для лікування йому надаються відповідно до рекомендацій лікарів і наявних захворювань», – йдеться у листі Омбудсмана РФ.

Нагадаємо, Павло Гриб зник 24 серпня у Білорусі. Хлопець поїхав до міста Гомель на зустріч з дівчиною, з якою познайомився в соціальних мережах. Пізніше стало відомо, що він перебуває у слідчому ізоляторі російського міста Краснодар. У нього почалися проблеми зі здоров’ям, однак українських лікарів до нього не допустили. Тривалий час було невідомо, у чому саме підозрюють Павла, але згодом повідомили, що Гриб з дівчиною нібито обговорювали підрив школи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація