У Фонді гарантування пояснили, чим небезпечне банкрутство російських банків

У Фонді гарантування пояснили, чим небезпечне банкрутство російських банків

Фото: Чернівецька міська рада

Неплатоспроможність будь-якого банку є поганим сигналом для економіки.

Якщо російські держбанки в Україні будуть неплатоспроможними, то це обернеться втратами для бізнесу. Деякі з фінустанов вже мають недостатньо активів для покриття всіх зобов`язань перед кредиторами, так вважають у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб.

"У деяких банках активів буде достатньо, щоб відшкодувати вимоги кредиторів третьої черги. У інших - не вистачатиме. І будь-яка неплатоспроможність - це не тільки виплати держави, а й втрати коштів бізнесу", - сказала заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут, пише УНІАН.

Вона наголосила, що неплатоспроможність будь-якого банку є поганим сигналом для економіки і похитне довіру до банківської системи.

"Якщо Нацбанк ухвалить рішення визнати їх неплатоспроможними, то ми все виплатимо. Тут потрібно ухвалювати рішення з точки зору фінансової стабільності", - сказала представник Фонду гарантування.

Нагадаємо, "Сбербанк Росії" вирішив збільшити статутний капітал українського дочірнього банку на 8,3 млрд грн, або на 66,6%. Тому статутний капітал "Сбербанку" в Україні зросте до 20,766 мільярда гривень шляхом розміщення акцій додаткового випуску. Банк проведе приватне розміщення акцій додаткового випуску номіналом 1 грн. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація