У санаторії під Києвом дитину прив'язали до стільця, облили водою і накололи заспокійливими

У санаторії під Києвом дитину прив'язали до стільця, облили водою і накололи заспокійливими

За словами персоналу дівчинка агресивно поводилася стосовно сестри

В дитячому санаторії персонал намагався заспокоїти дівчинку прив'язуванням до стільця і обливанням водою. Про те, що в медустанові використовують такі методи, повідомив батько дівчинки – співробітник 1+1 media Андрій Наливайко на своїй сторінці у фейсбуці.

Санаторій "Орлятко" в селищі Ворзель був заснований 1936 року і працює за декількома профілями, один із яких – психоневрологічний. На сайтах про місця для відпочинку про "Орлятко" різні відгуки – хтось у захваті, а хтось називає установу практично концтабором.

Чоловік розповідає, що відправив дітей в санаторій за рекомендацією дільничного лікаря. Перед Андрієм стояв вибір між санаторієм у Пущі-Водиці та Ворзелем, але він зупинився на другому варіанті. Батько зізнається, що доньки у нього "не подарунок", особливо старшенька Катя – може і в бійку полізти і влаштувати істерику, але сам він навчився ладнати з дівчинкою, чого очікував і від персоналу санаторію.

"Це ж профільний санаторій. Сказали, що діти там підготуються до школи, відпочинуть", – згадує батько.

Катю і Аню Андрій відправив у Ворзель минулої середи. Спочатку дівчаткам все подобалося, ні на їжу, ні на умови вони не скаржилися. Через кілька днів почали виникати перші конфлікти, сестри сварилися між собою, влаштовували шум. Персонал скаржився: "Діти приїжджають сюди відпочивати, а Катя їм заважає". Батько домовився з дівчиною, що та буде поводитися добре і сестри залишилися в санаторії. Ще вчора вранці Аня і Катя віддзвонились татові і сказали, що все гаразд, а вже за годину Аня знову зателефонувала і попросила батька приїхати. Приїхавши в санаторій, Андрій знайшов свою доньку подряпаною і прив'язаною до стільця у їдальні.  За словами батька, персонал не тільки знерухомив дитину, але і облив водою. Пізніше Катя розповіла, що в такому стані їй ще зробили два уколи. "Я спочатку за часом не зіставив, а потім зрозумів, що коли її зв'язали, то зробили укол в сідниці і в руку. Не знаю, що їй кололи", – ділиться Андрій. Після цього чоловік забрав старшу дочку з собою, молодшу ж залишив.

Про те, що донька запальна, батько добре знає, але, за його словами, дівчинку має щось спровокувати. Керівництво санаторію розповіло ТСН, що вони намагалися просто заспокоїти Катю. За розповідями персоналу, дівчинка почала бити сестру головою об стіл, працівники всімох її зупиняли, але дівчинка була надзвичайно агресивною. Одну з офіціанток Катя навіть вдарила в живіт, жінка не соромлячись показує синець і розповідає, що, крім цього, дівчинка вкусила її за руку. Незважаючи на профіль установи, персонал ділиться, що такий випадок бачить ледь не вперше. Вкололи ж, зазначають, дівчинці магнезію (у разі введення препарату внутрішньом'язово досягається протисудомний, гіпотонічний, протиаритмічний, заспокійливий і судинорозширювальний ефект – прим.).

Прес-секретар Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби – Софія Федченко розповіла ТСН, що вони вже займаються цим питанням і в санаторії проводиться перевірка, також, за її словами, на жаль, такі випадки поводження з дітьми іноді бувають. 

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація