У СБУ підтвердили автентичність "списку 47 журналістів" – ВВС

У СБУ підтвердили автентичність "списку 47 журналістів" – ВВС

Фото з брифінгу СБУ у справі про інсценування убивства Бабченка / Фото: Reuters

У переліку співпадають прізвища.

У прес-центрі СБУ підтвердили ВВС оприлюднений раніше так званий "розстрільний список" журналістів та блогерів, які могли стати мішенями для російських спецслужб.

Відзначається, що в опублікованому "Страной" документі фігурують ті самі прізвища, що були у переліку, вилученому під час спецоперації з інсценування вбивства Аркадія Бабченка.

Раніше речниця силового відомства Олена Гітлянська наголошувала, що список силовики нікому не передавали, адже це - таємниця слідства. Головне слідче управління Служби безпеки України відкрило кримінальне провадження через публікацію у пресі списку 47 потенційних жертв Кремля. 

Нагадаємо, 5 червня видання "Страна.ua" опублікувало цей список, отриманий із власних джерел. У ньому опинилися Матвій Ганапольський, телеведучий Євген Кисельов, шеф-редактор "РБК" Сергій Грішин, ведучий "Еспресо.tv" Богдан Буткевич, головний редактор "Дзеркала тижня" Юлія Мостова, блогер Денис Казанський та інші. 

Вказаний список, за даними СБУ, був вилучений у підозрюваного в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченка у Києві. Глава силового відомства Василь Грицак заявив, що у списку фігурує 30 осіб. Згодом генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що у списку 47 журналістів, яким загрожує смерть від рук замовлених Росією кілерів.   

Прізвище підозрюваного в організації замаху назвав Шевченківський райсуд столиці - ним виявився Борис Герман. За даними адвоката підзахисного Євгена Солодка, Герман - виконавчий директор українсько-німецького підприємства "Шмайсер", що виготовляє зброю

31 травня суд обрав йому запобіжний захід - два місяці арешту без права на заставу.

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація